Danas oko 10:10 sati PU splitsko-dalmatinska dobila je poziv iz Hvara da je kapetan broda najavio uplovljavanje u luku jer je na brodu pronađen mrtav muškarac. Po dolasku hitnih službi otkriveno je da još pet osoba ima narušeno zdravstveno stanje. Prebačeni su u splitsku bolnicu. Novinarima se vezano uz ovaj slučaj obratio infektolog dr. Dragan Ledina.

Povezani sadržaj

– Na Infektologiji su zaprimljeni muškarac od 64 godine i dvije žene, 56 i 44 godine starosti. Klinička slika im je lagana. Jedna bolesnica će biti zadržana na bolničkom liječenju, a dvoje pacijenata će biti zbrinuti u dnevnoj bolnici. Nismo sigurni da se radi o zaraznoj bolesti, ali možemo reći da se radi o nekoj vrsti intoksikacije, zasad je teško reći. Obrada je u tijeku – kazao je i najavio daljnje pretrage.

– Nalazi djece su nažalost lošiji i nalaze se na Intenzivnom liječenju Klinike za dječje bolesti – kazao je. Na pitanje može li po iskustvu reći o čemu se radi, kazao je da ne može biti siguran. Najavio je da treba nekoliko sati za sve nalaze. Napravit će se toksikološka i infektivna analiza.

Kazao je da su odrasli pacijenti imali samo crijevne tegobe, dok su djeca pokazala puno teže simptome.

Nije htio komentirati vijest koju su prenijeli neki portali, kako su pacijenti jeli školjke u jednom hvarskom restoranu. Kazao je tek da je prerano govoriti, ali čini mu se da školjke nisu razlog jer su jeli dvije porcije školjaka, a šest osoba je pretrpjelo simptome. Na pitanje je li se ikada sreo s ovako teškim simptomima uslijed trovanja hranom, kazao je da nije nemoguće, bilo je slučajeva, ali sumnja da je riječ o tome.