Društvo prijatelja Hajduka Zagreb je izdalo priopćenje, u kojem su se osvrnuli na prozivanja da su se uplitali u događanja u klubu.

Evo što su napisali:

S obzirom na natpise u pojedinim medijima, osjećamo obavezu, prije svega radi zaštite interesa naših članova i same udruge, ali i zbog cjelokupne javnosti, reagirati ovim priopćenjem.

Društvo prijatelja HNK Hajduk u Zagrebu nema niti je imalo bilo kakvog upliva u bilo koju odluku našeg najdražeg kluba.

Cilj djelovanja naše udruge je jasno propisan i odredbom članka 6. Statuta prema kojoj je Udruga osnovana u cilju promicanja Hrvatskog nogometnog kluba Hajduk Split.

Prema našem shvaćanju, navedeno ne podrazumijeva bilo kakvo utjecanje na donošenje odluka u klubu.

U smislu navedenog cilja, prije svega radimo na povećavanju članstva našeg kluba, sudjelujemo u brojnim humanitarnim akcijama, neke i sami iniciramo, organizirali smo do sada više puta dobrovoljno darivanje krvi itd., ali niti jedna naša aktivnost nije niti smije biti usmjerena na bilo kakav utjecaj na donošenje odluka u našem klubu.

Mi donekle shvaćamo frustraciju određenih medija i/ili određenih novinara jer, ne lažimo se, zbog načina na koji funkcionira Hajduk, klubu nemaju pristupa razni političari, kvazipolitičari i razni kvazihajdukovci, od kojih su dotični imali ranije koristi ili u vidu informacija ili u nekom drugom obliku, međutim, tu frustraciju pojedini mediji i novinari ne smiju artikulirati na protupravan način i to iznoseći laži i objede na račun naše udruge.

Upravo zbog navedenih laži i neistina, trpimo štetu, zbog čega ćemo se u svrhu zaštite kako naše udruge tako i članova obratiti sudu gdje će oni koji iznose laži i objede imati zadovoljstvo obrazložiti razloge sukladno Zakonu o medijima.

Na kraju, očiti su pokušaju one od Julija Cezara “divide et impera”, ali smo sigurni i da su oni koji to hoće učiniti podcijenili jedinstvo navijača kluba koje se do sada nebrojeno puta pokazalo kao nepremostivo za svakog protivnika.

Hajduk živi vječno!Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime