Neobičan, bizaran slučaj zabilježen je proteklog vikenda na splitskom području: baka (71) je organizirala “otmicu” svoje 19-godišnje unuke kako bi je “uvjerila” da se treba vratiti kući, kako joj nije pametan izbor otići živjeti s cimericama!?

Splitska policija prijavila je ukupno sedam osoba zbog kaznenog djela protupravnog oduzimanja slobode više osoba. Sve je zapravo započelo odlukom djevojke da odseli iz obiteljskog doma, što kao punoljetna, makar vrlo mlada, osoba bez bilo kakvih zdravstvenih poteškoća smije i može učiniti. No, to se baš nije svidjelo baki, svojevrsnom matrijarhu (koja uspješno vodi svoju firmu pa je valjda ta iskustva željela prenijeti na obiteljsku razinu) koja se potom savjetovala s više osoba.

Put u pakao popločan je dobrim namjerama

Na koncu su odlučili 19-godišnjakinju, jer baka nije zadovoljna niti njenom odlukom niti ekipom s kojom se druži, malo “provozati”, kako bi je prestrašili i natjerali na povratak kući. Srećom, ne u prtljažniku.

Put u pakao popločan je dobrim namjerama, veli stara izreka, tako su na vrata stana u Splitu gdje živi djevojka pokucali 61-godišnjak te 44-godišnjakinja, inače policijska službenica, uz još četiri mlađe osobe između 21 i 25 godina, među kojima 24-godišnjakinja koja je bila kontakt između 71-godišnje bake i ostalih. Kako smo neslužbeno doznali, prijavljena 44-godišnjakinja u ovoj “akciji” nije koristila obilježja MUP-a, odoru ili nešto slično, već je ispomoć obavljala u svoje slobodno vrijeme.

Nitko nije ozlijeđen

U stanu su zatekli i dvije 20-godišnjakinje te 32-godišnjakinju, cimerice te prijateljicu unuke koja se slučajno zatekla – “žrtvama” su stavili fantomke na glavu, zaprijetili im te ih ugurali u vozilo. Nakon kraće vožnje su ih ostavili uz cestu na širem području Solina, smatrajući kako je misija zastrašivanja uspjela. To će se tek vidjeti, zasad je najvažnije da u cijelom slučaju nitko nije ozlijeđen, niti je nešto grdno pošlo po zlu. Jer u ovakvim slučajevima se lako stvari zakompliciraju, dovoljan je odlučan (možda naoružan) prolaznik ili slabije zdravlje neke od “otetih” cura…


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime