“DOSTA JE BILO” Vlasnici rođendaonica i igraonica: “Oduzeli ste nam pravo na egzistenciju. Tražimo ravnopravnost i odštete!”

"Oni ne razumiju prirodu našeg posla"


S popuštanjem epidemioloških mjera u ponedjeljak se otvaraju rođendaonice te igraonice, no mnogi vlasnici su u velikim novčanim gubicima. Osnovali su i građansku inicijativu, a kako bi se financijski oporavili od vlade traže dodatnu pomoć.


Rođendaonica je spremna, ali Anđela Šustić nije sigurna da će otvoriti u ponedjeljak. Četiri tisuće kuna pomoći od države dobro zvuči, kaže, ali kredit stiže na naplatu a troškovi su previsoki, najam pogotovo. Kako bi stali na noge vlasnici rođendaonica i igraonica traže dodatnu pomoć vlade:

“Ako nam ne produlje mjere i kad nas otvore, barem dva mjeseca uz pokriće fiksnih troškova, mi ne moramo niti početi raditi. Mi smo trenutno firma, obrt, koji počinje raditi od same nule. Oni ne razumiju prirodu našeg posla. Da bi ja sada počela raditi, za sljedeći mjesec tek moram upisati rođendane”, rekla je Anđela Šustić za HRT.

Za nacionalni stožer oni su, kažu, siva zona i ne znaju što bi s njima. U popuštanju mjera koje kreće od ponedjeljka, svrstani su u radionice i uz poštivanje epidemioloških mjera mogu slobodno raditi. Nadaju se da će moći primiti više od desetero djece.

Ogorčeni su i vlasnici igraonica na otvorenom te i dalje ne razumiju zašto nisu smjeli raditi jer su, kako tvrde, potpuno epidemiološki sigurni.

– U gradske parkove, javne prostorije zatvorene i otvorene, se smije ići. Svugdje se smije ići osim kod malog obrtnika – rekao je Niko Tadin.U nastavku pogledajte video kojim žele senzibilizirati javnost za svoje probleme:Moja reakcija na članak je...
Vau
2
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
2

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime