Američki predsjednik Donald Trump i njegova supruga Melania su pozitivni na covid-19.

Američki predsjednik je tu informaciju potvrdio na Twitteru, piše Index.

“Večeras smo Prva dama i ja testirani na Covid-19 i pozitivni smo. Odmah ćemo početi proces karantene i oporavka. Proći ćemo to zajedno”, objavio je Trump na Twitteru. Američki predsjednik ima 74 godine.

Testiran nakon što je njegova savjetnica dobila koronu

Podsjetimo, ranije tijekom noći Trump je potvrdio da je njegova savjetnica Hope Hicks pozitivna na koronavirus, dodajući da je i on testiran i da ide u karantenu.

31-godišnja savjetnica američkog predsjednika, bila je dosad najbliža suradnica Donalda Trumpa koja je pozitivna na Covid-19 dosad.

Hicks je putovala s Trumpom predsjedničkim avionom Air Force One na debatu u saveznu državu Ohio ovaj tjedan.“Provodim puno vremena s Hope, kao i prva dama. I ona je nevjerojatna”, rekao je za Fox News.

Trump posjećivao skupove s tisućama ljudi

Predsjednik, koji se redovito testira, posljednjih je tjedana imao gust raspored putovanja diljem SAD-a održavajući uoči predsjedničkih izbora 3. studenoga skupove s tisućama ljudi, unatoč upozorenjima zdravstvenih radnika.

Trump je bio kritiziran zbog svog odgovora na pandemiju koronavirusa koja je samo u Sjedinjenim Državama usmrtila više od 200.000 ljudi. No, on hvali svoje upravljanje korona krizom.

Biden izbjegava skupove i nosi masku

Demokratski kandidat za američkog predsjednika Joe Biden oštro je kritizirao Trumpa jer nema jasan nacionalni plan za rješavanje pandemije. Biden, bivši potpredsjednik koji vodi u nacionalnim anketama mjesec dana do izbora, nosi masku i izbjegava velike skupove.

Trump, kao ni njegovo osoblje, redovito ne nosi masku i često ocrnjava ljude koji ih nose.

Još uvijek nije poznato kako će činjenica da je Trump pozitivan na covid-19 utjecati na kampanju za američke predsjedničke izbore.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime