Domovinski pokret Solin podržava stanovnike Vranjica koji žele živjeti u čistoj i zdravoj sredini. Oglasili su se priopćenjem koje prenosimo u cijelosti.

Domovinski pokret Solin potpuno podržava opravdanu inicijativu stanovnika Vranjica kojim traže priliku za život u čistoj i zdravoj sredini. Nakon desetljeća životarenja u središtu industrije mislili smo kako je došlo vrijeme slobode i za nas. Mislili smo kako je politika koja je dovela do toga da jedan od najljepših zaljeva na Jadranu salonijanski pretvoren u industrijsku septičku jamu iza nas.

Mislili smo kako će Hrvatska država nakon konačne obnove znati cijeniti svoje bisere, a Vranjic je svakako jedan od najvećih Hrvatskih bisera.

No, kako država nema nikakvu strategiju upravljanja svojim resursima, tako ni županija ni Grad Solin ne znaju što bi sa svojim biserjem pa u njih ponovo smještaju industrijski otpad i smeće.

Jesmo li išta naučili iz pogrešaka iz prošlosti?

Brodogradnja koja je planirana na području Vranjica nije ništa drugo nego ponavljanje pogrešaka iz socijalističkog razdoblja. Ona je nespojiva sa razvojem Vranjica u 21. stoljeću. Stanovnici Vranjica imaju pravo sami odlučiti o svojoj budućnosti, a sasvim sigurno da će ona biti zasnovana na čistom okolišu i modrom moru!
Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime