DOLAZI SVJETSKA ELITA: I Paul Balsom, kondicijski trener švedske reprezentacije podučavat će naše stručnjake

Međunarodna konferencija o kondicijskoj pripremi sportaša za samo desetak dana okupit će brojne cijenjene svjetske stručnjake


Paul Balsom

Posebnu pažnju privlači ovogodišnji Nogometni dan koji će se u sklopu Konferencije održati u subotu, 20. veljače od 9 sati uz najnovije spoznaje te iskustva svjetskih trenera i stručnjaka kada je u pitanju najpopularniji svjetski sport.


Listu uglednih imena predvodi Paul Balsom – kondicijski trener švedske nogometne reprezentacije i znanstvenik s više od 20 godina iskustva na najvišoj razini FIFA i UEFA nogometnih natjecanja. Na KPS-u će govoriti o kompleksnosti brzine u modernoj nogometnoj igri.

Tu je i Jesus Olmo, osnivač Instituta nogometnih znanosti i specijalist prevencije te rehabilitacije sportskih ozljeda kod profesionalnih sportaša koji je svojedobno bio i glavni liječnik prestižnog nogometnog kluba Real Madrid. Olmo će predstaviti FSI metodologiju zdravlja i performansi za profesionalne nogometaše.

Uz međunarodne stručnjake u Nogometnom danu će sudjelovati i domaći stručnjaci kao što su Dragan Primorac koji će predstaviti metode brige o zdravlju profesionalnih nogometaša te kondicijski trener GNK Dinamo Ivan Štefanić sa zanimljivim predavanjem o primjeni različitih modela mikrociklusa u vrhunskom nogometu. Aris Naglić iz HNK Rijeke govorit će o kondicijskoj pripremi nakon COVID-a-19, a tu su i zanimljive teme brojnih drugih stručnjaka.

Vrhunski panel na Nogometnom danu

Veliko uzbuđenje na ovogodišnjem Nogometnom danu bez sumnje je zanimljivi panel domaćih nogometnih stručnjaka i predvodnika reprezentacija na kojem ćemo saznati najnovije informacije o nadolazećem Europskom U21 nogometnom prvenstvu te što nas sve očekuje u nogometnom svijetu u 2021. godini.

Na nadolazećoj KPS konferenciji sudjeluju i svjetske stručnjakinje kao što su NBA Kondicijska trenerica Philadelphia 76ers Lorena Torres Ronda, cijenjena sportska psihologinja Mar Rovira ali i svjetski poznati Francesco Cuzzolin, Julio Calleja te brojni drugi.Zbog trenutne epidemiološke situacije 19. izdanje KPS-a bit će održano online u petak, 19. i subotu 20. veljače putem web stranice www.ukth.hr. Ovogodišnje izdanje održava se u organizaciji Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Hrvatskog nogometnog saveza i Udruge kondicijskih trenera Hrvatske.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime