Nastavila se potraga za nestalim poljskim državljaninom na Biokovu. Pripadnici HGSS-a danas su tijekom potrage naišli na dvije osobe. Riječ je o stranim državljankama.

“U tijeku nastavka potrage za nedavno nestalim strancem na Biokovu, naši su spašavatelji na stazi prema Svetom Iliji naišli na dvije osobe. Radilo se o stranim državljankama majci i kćeri (8 godina), bez dovoljne količine vode i neadekvatno opremljene.

Budući da kći nije bila fizički spremna za nastavak putovanja, naši su je spašavatelji većim dijelom nosili na silasku s planine.

Unatoč svim našim upozorenjima i apelima, ovakve se situacije gotovo svakodnevno događaju. Mnogi zaljubljenici u planinarenje nisu svjesni opasnosti koje krije planina Biokovo, pogotovo dio oko vrha Sv. Ilija.

Stoga još jednom apeliramo na sve da ozbiljno shvate upozorenja, unaprijed se informiraju, ponesu dovoljno tekućine, adekvatno opreme i isplaniraju svoj put na Biokovo”, objavljeno je na stranici HGSS-a.1 KOMENTAR

  1. Svi konzulati stranih zemalja iz kojih dolaze “hrabri” turisti i kreću u avanturu planinarenja trebaju dati stroge upute da nije šala ići na Sv Juru i Biokovo. Planina izgleda izazovno a za nespretne i “hrabre” ona je neugodna, često opasna po život. Stoga dragi konzuli pamet u glavu i objavite upozorenje “hrabrima” da nema šale. Biokovo i Sv Jure su neugodni za nesposobne.

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime