DIVNA BOŽIĆNA PRIČA Triljanke pokazale veliko srce: Predstavile su hvalevrijednu udrugu Prijatelj obitelji

Iz frizerskog salona u Trilju nastala je divna priča, u nadi da zajedničkim snagama pomognu potrebitima, Triljanke su odlučile osnovati udrugu "Prijatelj obitelji"


Iz frizerskog salona u Trilju nastala je divna priča. Naime, dok su čekale red u frizerskom salonu, nekolicina žena je došla na ideju da bi se u njihovom Trilju trebale početi događati manifestacije humanitarnog karaktera. U nadi da zajedničkim snagama pomognu potrebitima, odlučile su osnovati udrugu “Prijatelj obitelji” koja sada broji već 40 žena s Triljskog područja.


U protekla dva mjeseca, otkako je Udruga osnovana, Triljanke iza sebe imaju već dvije uspješne akcije.

– Prva akcija koju smo pokrenuli je “Otvoreni ormar” koja je otvorena svakim danom do kraja ove godine. Namijenjena je razmjeni odjeće i obuće, igračaka i dječje opreme. Dakle svatko može donijeti nekorištene stvari, staru odjeću, obuću i slično te zauzvrat uzeti nešto drugo što mu se sviđa. Akcija je naišla na veliki odaziv i ponosni smo što smo usrećili brojne obitelji, samohrane roditelje i sve one kojima je pomoć bila potrebna – kazuje nam članica Udruge, Luca Dragušica.

Prosinac su započeli u božićnom duhu pa su tako organizirale “Božićnu a(tra)kcija” gdje su se na štandu prodavale rukotvorine koje su izradili vrijedne ruke članova Udruge. Zainteresiranost je bila ogromna pa su se tako javljale obitelji iz Cetinske krajine, Makarske, Zadra i šire.

– Jedan gospodin nam se javio i izrazio želju da na Božić želi samo skuhani ručak, unatoč tome što su mu ulazna vrata puknuta. Gospodinu smo popravili vrata, donirali dio novac i na Božić mu skuhali ručak. Isto tako, javila nam se jedna djevojčica koja je htjela posuditi sintisajzer, naravno da smo joj od prikupljenog novca za Božić kupili i poklonili sintisajzer- priča uzbuđeno Luca.

Nema sumnje da su ove žene pokrenule jednu divnu priču čiji je cilj osnažiti obitelj, poboljšati kvalitetu života obitelji i pružiti socijalnu pomoć i podršku, a to im unatoč kratkom roku postojanja, zaista ide od ruke.

U petak navečer “Prijatelj obitelji” su se službeno predstavili, u kino dvorani u Trilju pod nazivom “Divna priča”. Manifestacija se sastojala od zabavnog programa gdje su Triljske obitelji nastupale sa svojim glazbenim točkama, a nakon toga su članice Udruge nosile modnu reviju pod nazivom “Ponosno nosimo darovano”.

– Mi, žene iz Udruge smo nosile reviju s odjećom koju smo razmjenjivale u otvorenom ormaru jer želimo pokazati svima da možeš biti lijepo obučen i osjećati se dobro i ako ne potrošiš puno novca na odjeću. Isto tako želimo biti primjer ostalim i potaknuti ih da se uključe u akciju- objašnjava Luca.

Uzvanici su imali priliku uživati i u dobroj hrani, koju su naravno, ove žene same pripravile. No, najvažnije od svega, manifestacija je osim dobre glazbe i hrane, protekla u duhu zajedništva.

Otkrili su nam buduće planove te pozivaju sve da se na bilo koji način pridruže akciji.

– Sljedeća akcija koju planiramo je besplatno održavanje instrukcija za djecu kojima je potrebna pomoć, iz svih područja. Zatim, kada krenu maturalne zabave, u suradnji s frizerskim i kozmetičkim salonima pružati ćemo besplatne usluge uljepšavanja. Zaista samo  sretni i ponosni s djelovanjem Udruge te dosadašnjoj uspješnosti akcija. Pozivamo sve zainteresirane da nam se na bilo koji način pridruže u akciji, te sve one kojima je potrebna pomoć da nam se obrate, a mi ćemo učiniti sve da im pomognemo.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime