Ogromne količine kiše pale su posljednja 24 sata u dijelovima Dalmacije. U dijelovima Dalmatinske zagore samo je u 24 sata palo više kiše nego što prosječno padne u cijelom rujnu.

Prema podacima mreže postaja Pljusak.com, najviše kiše je palo u Rudi (HE Orlovac), čak 128 litara po kvadratnom metru. Slijede Vela Njiva – Prančevići 105, Trilj 93, Susak 78, Hrvace i Sinj 74, Podstrana 61, Žrnovnica 60 itd.

Količina oborina posljednja 24 sata (Pljusak.com)

Iako je glavnina kiše pala sinoć i noćas, i tijekom jutra je ponegdje bilo obilnih pljuskova. Primjerice jutros je u Sinju palo skoro 30 litara kiše, u Dugopolju 25.

Prethodne noći na Jadranu su puhali snažni južni vjetrovi. U Splitu je puhalo oštro s udarima do 101 km/h. Udara preko 100 km/h bilo je na srednjodalmatinskim otocima, a 129 km/h izmjereno je na Svetom Juri na Biokovu.Razina mora zadnjih 7 dana u Starom Gradu (IZOR)
Razina mora zadnjih 7 dana u Veloj Luci (IZOR)

Niski tlak zraka povezan s centrom ciklone nad sjevernim Jadranom donio je ciklonalnu plimu pa se more u mnogim predjelima izlilo na niže dijelove obale. Pojava je zabilježena i na otocima i uz obalu. Kako je to noćas izgledalo u Vodicama možete vidjeti na videu:

Povremenih nestabilnosti bit će i danas, ali znatno manje nego za vikend. Potom nas očekuje nekoliko stabilnih dana prije nove jake promjene vremena krajem tjedna.

Brojne vatrogasne intervencije

Protekle noći zbog kiše splitski vatrogasci imali su pune ruke posla.

INTERVENCIJE VATROGASNE POSTROJBE:
– 20:26. Curi voda u stan. Hercegovačka 32/11.
– 21:37. Ispumpavanje vode. Stadion Poljud – skladište
– 22:10. Ispumpavanje vode. Petravićeva 31.
– 23:00. Pilanje i uklanjanje stabla sa prometnice. Meštrovićevo šetalište – Kašjuni.

INTERVENCIJE DVD-a GRADA SPLITA:
DVD Split
– 22:10. Ispumpavanje vode. Hotel Amfora. Šet. Ivana Pavla 31. DVD-Split 1/3.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime