Dijelove Istre doslovno zatrpala tuča, ralice izašle na ceste!

Jučerašnji prolazak ciklone preko Jadrana dalje na istok bio je praćen dobrodošlim osvježenje, ali i dugo iščekivanom kišom. Kako je to karakteristično za ljeto, oborine su bile vrlo neravnomjerno raspoređene. Tako je ponegdje doslovno palo nekoliko kapi, a lokalno je bilo i izraženijih grmljavinskih pljuskova.


Dalmacija je pogođena višemjesečnom sušom, a oborine posljednjih 48 sati, tamo gdje ih je uopće bilo, teško da su ublažile sušu. Ipak, prošle je noći ponegdje bilo i izraženijih pljuskova na području oko Biokova, a oborine su pomogle gašenju tamošnjeg požara.

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/istramet/videos/10155252796486072/” bottom=”30″]

Najviše nestabilnosti tijekom današnjeg dana bilo je u unutrašnjosti Istre. Dijelove istarskog poluotoka doslovno je zatrpala vrlo obilna tuča. Najviše je pogođeno područje od Labina do Plomina, a visina tuče ponegdje je dosezala 20 centimetara na tlu. Morale su reagirati i zimske službe koje su ralicama čistile napadalu tuču na nekim prometnicama. U vrijeme nevremena temperatura zraka se spustila na samo 13 Celzijevih stupnjeva.

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/dalmacijadanas/videos/338962903191652/” bottom=”30″]

U isto vrijeme, u dijelovima Dalmatinske zagore mjestimice je bilo izraženog razvoja olujnih oblaka, kumulonimbusa. S obale su se mogle vidjeti zanimljive formacije ovih oblaka, pomalo oblikom podsjećajući na eksploziju atomske bombe.


Prizore iz Istre pogledajte u priloženoj fotogaleriji.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0