Digitalizacija u gradskoj upravi Vrgorca: Vijećnici dobili laptope i internetske pakete

Ukupna jednokratna investicija iznosi 40.000 kuna

Gradonačelnik Vrgorca, Ante Pranić, odlučio se na digitalizaciju gradske uprave. Prvi korak bila je nabavka prijenosnih računala gradskim vijećicima. Gradonačelnik tvrdi da će se ovim korakom ostvariti dodatne uštede.


– Gradski vijećnici u Gradu Vrgorcu imaju simbolične naknade od 1 kunu za mjesec, ali jučer smo svakom gradskom vijećniku dali prijenosno računalo na korištenje za vrijeme trajanja mandata.

Osim računala, svaki gradski vijećnik je dobio internetski paket. Ovim postupkom smo pokrenuli digitalizaciju rada Gradskog vijeća. Ukupna jednokratna investicija iznosi 40.000 kuna, a time ćemo uštedjeti materijal i tonere koje koristimo za pripremanje materijala – isitče Pranoć

Kaže da će se ovim koracima ubrzati procesi pripremanja akata Gradskog vijeća i uštedjeti na radnim satima djelatnika koji su trebali kopirati prijedloge, proračunske materijale, nacrte projekata koji idu na odobravanje gradskim vijećnicima i prostornih planova koliko ima gradskih vijećnika za svaku sjednicu Gradskog vijeća.

– Paralelno radimo na procesu digitalizacije rada gradske uprave jer jedino tako možemo biti brzi i efikasni  zaključuje vrgorački gradonačelnik.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0