Deveti Dani kaštelanskog kazališta i ove godine donose bogat dramski program koji će se održavati vikendima mjeseca rujna. Program je ove godine upotpunjen postrujanskim predstavama koje će se realizirati u dogovoru s izvođačima.

Organizatori ni ove godine nisu zaboravili na one najmlađe. Za njih donose niz radionica pod budnim okom stručnih voditeljica.

Otvaranje će se održati 1. rujna u 20:30 sati u Novom parku u Kaštel Lukšiću ispod Kulturnog centra na adresi Trg hrvatske mladeži 1 predstavom diplomskog rada Anje Ostojić „Dijete od pijeska“ nastala prema istoimenom romanu marokanskog pisca Tahar Ben Jellouna, nominiranog za Nobelovu nagradu za književnost. Dramaturški prilagođen tekst prati najdublje unutarnje emocije i misli jedne žene kojoj je sudbina nametnula život muškarca. Osnovni motiv predstave je sloboda i put koji mora proći jedna žena u islamskoj kulturi da bi bila slobodna. Koristeći glumačke tehnike i kombinirajući ih sa cirkuskim tehnikama – akrobatska tkanina, kontorcionizam – Anja Ostojić prikazuje unutarnje stanje lika koji kroz cijelu predstavu pokušava upoznati samog/samu sebe i odgonetnuti tko je on/ona zapravo?

Program:

1. rujna, 20:30 sati -Umjetnička akademija Split/ Room 100 -„Dijete od pijeska“-Anja Ostojić

7. rujna, 20:30 sati – Metkovsko amatersko kazalište-„Bog masakra“14. rujna, 20:30 sati – Teatar Fedra i Gradsko pozoriste Trebinje-„Toksini“

15. rujna, 18 sati – Amaterski glumački studio Lokva Rogoznica-„Romeo i Julija na lokvarski način“

20. rujna, 20:30 sati – Monodrama Ivana Ožekovića-„ Deset pjesama koje su označile kraj mog ljubavnog života“

28. rujna, 20 sati – Kolašinsko pozorište,monodrama „Nastasja Filipovna“

28. rujna, 21 sat – Marina Kuzmanić „Figurica“

RADIONICE:

-Filmska školica (voditeljica Maja Stojić)
-Radionica Stand up komedije ( voditelj: Ivo Musulin i Splicka stand up scena)
-Likovne radionice ( voditeljica: Tea Morić Šitum) 21.9.,18-19h(1.-4.),22.9.,17-19h(5.-8.r)

Postrujanski program:

Ana Paška- Improvizije
C/z/k Omiš- Klytaimestra

Više informacija potražite na web stranici Kaštelanskog kazališta.