Ministar Davor Božinović je na redovnoj konferenciji za medije komentirao hoće li biti daljnjeg popuštanja mjera te kada će biti ukinute propusnice.

– Kao što ste čuli, povećan broj oboljelih je vezan uz dva izdvojena lokaliteta – Brač i Osijek. Nastavit ćemo s mjerama popuštanja. Situacija na jednom otoku nije opredjeljujuća za sve planirano na razini države. Nismo donijeli danas nove odluke, pratimo situaciju. Ali moram naglasiti – popuštanje se ne smije shvatiti kao opuštanje. Moramo se pridržavati barem temeljnih uputa s početka, poput fizičke distance i temeljne higijene – kazao je.

Komentirao je propusnice.

– Već danima najavljujemo da idemo u liberalizaciju i od toga ne odustajemo. 11. svibnja ćemo razmotriti pitanje propusnica. One nam daju brojne mogućnosti kad govorimo o putovanjima. Ukoliko se pokaže potreba da se na određenom lokalitetu njihova primjena nastavi i to će se napraviti. Sljedećih dan, dva ćemo donijeti konačnu odluku – kazao je.

Nije želio izričito komentirati znači li to da će od ponedjeljka građani moći nesmetano putovati po zemlji. Tek je kazao da izdvojene situacije, poput Brača, neće utjecati na konačnu odluku.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime