Danas u 13 sati bit će objavljena presuda Ivici Todoriću u slučaju u kojem ga se tereti za izvlačenje 1,25 milijuna eura iz Agrokora. Uz njega su optuženi i njegov tadašnji izvršni direktor Ante Huljev, te članica uprave Agrokora Piruška Canjuga i Nicole De Rossi, direktorica švicarske tvrtke Sigman Invest preko koje je novac izvučen. Tužiteljstvo tvrdi da je Sigman Invest Agrokoru ispostavio lažnu fakturu za savjetodavne usluge. Na tom manevru Sigrman Invest je i nezakonito zaradio, a tužiteljstvo sumnja da su njegovi stvarni vlasnici bili Huljev i Canjuga.

Iako svi okrivljenici poriču nedjelo, tužiteljstvo je uvjereno da je optužbe dokazalo.

STVARAN ILI LAŽAN POSAO?

“Posao između Agrokora i tvrtke AG Sigman nije napravljen već je samo fiktivan i njime je iz Agrokora izvučeno 1,25 milijuna eura”, kazala je tužiteljica u svom završnom govoru zatraživši, kako javlja 24 sata, da sud okrivljenike osudi po zakonu, te da tvrtki Sigman Invest oduzme novac.

Todorić koji od početka ovog slučaja uopće ne želi sudjelovati u procesu ni danas nije želio ništa govoriti. Njegova odvjetnica po službenoj dužnosti Ljiljana Planinić istaknula je pak kako ga razumije jer je optužba doista nerazumljiva.

JE LI TODORIĆ TO NAPRAVIO?

“Zašto bi čovjek koji je gotovo stopostotni vlasnik tvrtke sklopio posao kojim će napraviti štetu društvu. Nelogično i neuvjerljivo”, rekla je.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime