DAN VELIKIH VALOVA Jugo u Splitu puše blizu 100 km/h, prizori s Duilova su fascinantni

U četvrtak će početi zahlađenje kao uvod u pravi povratak zime u drugom dijelu tjedna


Split, 070221. Olujno Jugo u Splitu. Dolaskom Nedjelje vremenske prilike u Dalmaciji su se pogorsalo te je zapuhalo Olujno Jugo. Foto: Zvonimir Barisin

Kao na traci, sljedeća tri dana preko Jadrana prijeći će tri ciklonalna centra. Prvi od njih već se približava sjevernom Jadranu zbog čega je nedjelja donijela oblačno vrijeme s jakim i olujnim jugom.


U Splitu je jugo imalo olujne udare do 94 km/h, a u Zadru do 90 km/h. Valovito more izaziva poremećaje u pomorskom prometu.

U prekidu su:

katamaranske linije: Mali Lošinj-Cres-Rijeka, Novalja–Rab–Rijeka, Zadar-Sali-Zaglav-Zadar, Olib-Silba-Premuda-Zadar, Korčula-Hvar-Split, Ubli-Vela Luka-Hvar-Split, Vis-Split, Milna-Rogač-Split, Split-Bol-Jelsa, Šibenik-Žirje-Kaprije, Dubrovnik-Šipan-Mljet-Lastovo;
trajektne linije: Porozina-Brestova, Sumartin-Makarska, Sobra-Prapratno i Šibenik–Kaprije–Žirje;
brodske linije: Mali Lošinj–Unije–Susak, Zadar–Preko, Vrgada-Pakoštane-Biograd, Komiža-Biševo i Dubrovnik-Koločep-Lopud-Suđurađ.

Trajektna linija 606 Drvenik Mali-Drvenik Veli-Trogir (Soline) isplovit će u redovitoj liniji u 18:00 iz Drvenika Velog bez uplovljavanja u Drvenik Mali i u 19:30 isplovit će u redovitoj liniji iz Trogira (Seget) bez uplovljavanja u Drvenik Mali.Nova obilna kiša

Kiša je počela u večernjim satima, a lokalno će biti obilnija. Prva tri dana novoga tjedna donose nastavak toplog vremena, ali i kišu. Po svemu sudeći, očekivane oborine sljedeća tri dana bit će dovoljne da aktualna zima postane najkišovitija od početka službenih meteoroloških mjerenja u Splitu.

Vraća se zima, ali u velikom stilu

U četvrtak će početi zahlađenje kao uvod u pravi povratak zime u drugom dijelu tjedna. O tome detaljno čitajte na našem portalu u ponedjeljak ujutro.Donosimo vam fotogaleriju visokih valova danas na Duilovu.

Moja reakcija na članak je...
Vau
8
Haha
3
Hagić
11
Hmmm
4
Plač
2
Grrr
2
Molim?
4

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime