DAN UOČI UVOĐENJA PROPUSNICA Sustav na “vrhuncu”, evo s kakvim se problemima susreću građani

"Ljude želimo potaknuti da što manje ostvaraju bliske kontakte, posebno tijekom blagdana, Božića i Nove godine", kazao je Božinović


Načelnik Stožera civilne zaštite Davor Božinović izvijestio je da je do ponedjeljka u 18 sati primljeno oko 35 tisuća zahtjeva za propusnice, odbijeno ih je više od 60 posto, te istaknuo da oni koji će, bez obzira na odbijenicu, krenuti na put neće biti kažnjavani nego vraćeni.


Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović objasnioje  da je, među podnesenim zahtjevima za izdavanje propusnica, najviše onih što su ih predale tvrtke koje planiraju i dalje poslovati.

Podsjetio je da je zabrana međužupanijskih putovanja od 23. prosinca do 8. siječnja jedna od novih epidemioloških mjera te da su Ravnateljstvo civilne zaštite i Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP) objavili posebne upute u kojima se precizno definira u kojim se slučajevima propusnice mogu izdati.

Odluka privremena i preventivna, nema potpunoga zatvaranja

Božinović je istaknuo kako je odluka o ograničavanju kretanja privremena i preventivna u smislu da se “ljude potakne da što manje ostvaruju bliske kontakte, posebno kada dolazi do spajanja obitelji što je često tijekom blagdana, Božića i Nove godine”.

Kada je pak riječ o onima koji će, unatoč tomu što nisu dobili propusnice, krenuti na put, načelnik Stožera civilne zaštite rekao je kako oni neće biti kažnjavani, ali neće moći ni nastaviti putovanje nego će biti vraćeni odakle su krenuli.

S tim u vezi, izvijestio je da će biti 200-tinjak kontrolnih punktova, te da će za provedbu Odluke o zabrani međužupanijskih putovanja biti angažirano oko 800 policijskih službenika, istaknuvši da je policija angažirana 24 sata.Ministar je ponovio kako se neće uvoditi policijski sat i da neće biti totalnoga lockdowna, ali da se mjere koje su na snazi mogu produljiti.

Čini se da je velik pritisak na stranice Nacionalnog identifikacijskog i autentifikacijskog sustava učinio “svoje” pa je posljednja 24 sata bilo većih problema vezanih uz ovu uslugu koja se izdaje elektročničkim putem.

Na redakcijski e-mail javilo nam se nekoliko čitatelja koji nisu uspjeli poslati zahjev za izdavanje e-Propusnice zbog problema unutar sustava.

Pravi pritisak na stranice Nacionalnog identifikacijskog i autentifikacijskog sustava očekuje se danas i sljedećih nekoliko dana.

 

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
1
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
2
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime