DAN KOJEGA SU TROGIR I OTOCI DUGO ČEKALI Otvorena luka Soline Trogir, za Drvenik isplovio prvi trajekt

Jutros je svečano otvorena luka Soline Trogir pristajanjem Jadrolinijinog trajekta Šoltanka, a zatim i njegovim prvim isplovljavanjem za Drvenik Mali i Veliki. Otvaranju su prisustvovali trogirski gradonačelnik Ante Bilić i župan splitsko-dalmatinski Blaženko Boban.


– Nadam se da će ovaj sedmi mjesec biti dobro zapamćen među građanima Trogira, jer se u u promet puštaju dva vitalna projekta. Očekujemo da se kroz ovaj mjesec za promet otvori Čiovski most, a danas smo otvorili luku Soline s pristupnom cestom. Projekt je vrijedan 19 milijuna kuna, od čega je sedam milijuna financiralo Ministarstvo pomorstva i prometa, a ostalih 12 Lučka uprava Splitsko-dalmatinske županije iz vlastitih sredstava. – kazao je Boban.

Pristupnu cesta u vrijednosti 2,2 milijuna kuna u cjelosti je financirala Splitsko-dalmatinska županija, a Grad Trogir je otkupio zemljište. Dokaz je to da se u sinergiji lokalne uprave i institucija naslonjenih na Županiju i same Županije se može puno toga napraviti, kaže Boban.

Kazao je i da je prilikom posjeta Drveniku Malom i Velom obećao spajanje na kanalizaciju, što će nada se biti realizirano u skoroj budućnosti.

– Županija je financirala izradu projektne dokumentacije s 300 tisuća kuna i stupili smo u kontakt s Vodovodom i kanalizacijama, koji su već u pripremi za polaganje podmorskog cjevovoda. Nadam se da ćemo projekt imati do kraja godine, a onda slijedi realizacija. – kazao je.

Bilić: Sretni smo i ponosni

Gradonačelnik Bilić nije krio zadovoljstvo konačnim otvaranjem nove luke:– S prvom “Šoltankom” koja je uplovila danas u 11.10, napokon smo dočekali otvaranje novog trajektnog pristaništa na Solinama. Istina je da mi Trogirani infrastrukturne projekte uvijek moramo čekati duže od predviđenog, ali ipak smo sretni i ponosni danas. Nova luka osigurat će kvalitetnije putovanje našim Drvenčanima i njihovim gostima, a ono što je posebno bitno je da će se, osim skraćivanja vremena plovidbe, uvesti i nova, četvrta trajektna linija koja će otočanima olakšati dolaske u Trogir. Hvala Lučkoj upravi koja je u suradnji s Gradom realizirala ovo pristanište na primjeru kojeg vidimo da samo suradnjom možemo realizirati velike projekte.

Ono što bih htio naglasiti je da ovo nije kraj nego tek početak poboljšanja kvalitete života na Drvenicima. Kao što je najavljeno, osigurana su sredstva od Grada i Županije i kreće izrada projektne dokumentacije za dovod vode na oba Drvenika. Nadamo se da će se to realizirati u jednom srednjoročnom periodu od četiri do pet godina.Usto, potpisali smo sporazum s Lučkom upravom SDŽ za nastavak uređenja luke Trogir, od Solina do predjela Foše u koji se godinama nije ulagalo – kazao je trogirski gradonačelnik.

Red plovidbe trajektne linije 606 Trogir (Soline) – Drvenik Veli – Drvenik Mali

Sukladno odluci Agencije za obalni linijski pomorski promet, od subote, 7.srpnja mijenja se plovidbeni red trajektne linije 606 Trogir (Soline) – Drvenik Veli – Drvenik Mali. Umjesto u luci Seget Donji ukrcaj vozila bit će u pristaništu Soline.

plovidbeni_red_soline_drvenik

Prodaju karata u Trogiru i dalje vrši poduzeće Trogir holding, Put Mulina 2, T: 00385 21 798 567. Radno vrijeme od  06:00 do 22:00 sata.

Kupnja karata bit će do daljnjega moguća i u Segetu Donjem u prostoru Jadrolinije T: 00385 21 880 752.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime