Jučer je na Mosoru prvi put ove jeseni izmjerena temperatura zraka ispod nule. Točnije, negativna temperatura izmjerena je na Zvjezdanom selu Mosor na 700 metara nadmorske visine, a na samom vrhu, gdje nema meteorološke postaje, bilo je umjereno hladnije.

Nedjelja je donijela smirivanje bure i umjeren porast temperature zraka u odnosu na subotu. Primjerice, u 14 sati na Vickovom stupu, jednom od mosorskih vrhova, izmjereno je ugodnih 8 stupnjeva.

Još toplije je bilo na planinarskom domu Umberto Girometta gdje je tijekom dana boravio rekordan broj posjetitelja ove jeseni. O golemom interesu za Mosor najbolje svjedoči podatak da su se automobili morali vraćati s parkirališta u Gornjem Sitnom jer više nije bilo mjesta, pa su neka vozila parkirališno mjesto morala pronaći u samom naselju.

Osim vremenskih prilika, mamac posjetiteljima je sigurno uvijek friška i ukusna planinarska spiza vrijednog domara Špira Gruice. Danas je dom i njegovu okolicu posjetio ogroman broj obitelji s djecom, u ovo vrijeme korone porast interesa za boravak u prirodi je očit.

Mi smo danas boravili na vrhu Mosora, a što smo snimili pogledajte u priloženoj fotogaleriji…

Moja reakcija na članak je...
Vau
13
Haha
1
Hagić
3
Hmmm
1
Plač
1
Grrr
0
Molim?
3Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime