Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević i zamjenik načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga general pukovnik Drago Matanović s izaslanstvom u utorak, 4. prosinca 2018. godine posjetili su pripadnike 9. hrvatskog kontingenta u kampu Marmal u Mazar-e-Sharifu na sjeveru Afganistana.

Ministra Krstičevića u Mazar-e-Sharifu dočekao je zapovjednik NATO snaga na sjeveru TAAC N (Train Advise Assist Command North) njemački general Gerhard Ernst-Peter Klaffus, koji je izrazio zadovoljstvo susretom s hrvatskim izaslanstvom i zahvalio na angažmanu Hrvatske vojske u Afganistanu.

– Zapovjedništvo TAAC North čine 22 nacije, među kojima i Hrvatska. Zahvalan sam na vašem doprinosu, hrvatski vojnici su vrlo profesionalni i angažirani u mentoriranju i savjetovanju Afganistanskih snaga sigurnosti – istaknuo je general Klaffus.

Naime, hrvatski kontingent u kampu Marmal na sjeveru Afganistana nalazi se pod zapovijedanjem Njemačke kao vodeće nacije.

Nakon sastanka sa zapovjednikom NATO snaga na sjeveru, ministar Krstičević i general Matanović u pratnji zapovjednika 9. HRVCON-a brigadira Dražena Resslera posjetili su pripadnike 9. hrvatskog kontingenta u kampu Marmal i uručili im NATO medalje za sudjelovanje u misiji Resolute support, za profesionalnost i časno služenje u međunarodnom okruženju.Ministar Krstičević prenio je hrvatskim vojnicima pozdrave predsjednice Republike Hrvatske i vrhovne zapovjednice Oružanih snaga i predsjednika hrvatske Vlade i izrazio ponos i zadovoljstvo susretom u Afganistanu.

– Nakon provedena tri dana s našim vojnicima u Afganistanu zaista mogu potvrditi da Hrvatska ima vrhunske profesionalne vojnike i jako sam ponosan na vaš rad.
Ove godine obilježili smo 15 godina sudjelovanja Hrvatske vojske u Afganistanu, gdje pokazujemo sposobnosti, ali i plemenitost i humanost hrvatskih vojnika.
Drago mi je što su naši pripadnici zadovoljni i što imaju dobre uvjete života i rada i u Hrvatskoj i u misijama i operacijama. Rad u međunarodnom okruženju i suradnja s drugim vojskama unaprjeđuje naše sposobnosti i interoperabilnost – istaknuo je Krstičević.

Nakon dodjele NATO medalja, hrvatsko izaslanstvo je položilo vijenac i odalo počast poginulim vojnicima u Afganistanu. Svečano je otvorena i blagoslovljena kapelica Sv. Antuna, a nakon toga održana je i sveta misa.

U području misije Resolute support trenutno se nalazi 9. HRVCON RS koji broji 106 pripadnika, od toga 5 žena, raspoređenih na dvije lokacije, 24 pripadnika u Kabulu i 69 u Mazar-e-Sharifu, podsjeća Ministarstvo obrane.1 KOMENTAR

  1. BRAVO KRSTIČEVIĆU,IDEŠ STOPAMA SVOJIH PREDAKA,IZ VREMENA III-ĆEG REICHA!!!!
    TVOJI PRECI KAO VJERNI SLJEDBENICI KRVOLOČNOG KRŠĆANSTVA,KAO VOJNICI STEPINČEVSKE BOŽJE DRŽAVE ,RATOVAŠE PO ISTOČNOM BOIJIŠTU KAO STEPINČEVI LEGIONARI ,UDRUŽENI SA HORDOM RAZBOJNIČKE ARMADE III-ĆEG REICHA NA ISTOČNOM FRONTU,NA STALJINGRADSKOM FRONTU, PROTIV KOMUNIZMA I SVAKOG DRUGOG I DRUGAČIJEG ,ŽIVOG, DVONOŽNOG LJUDSKOG BIĆA KOJEG JE NIBELUNŠKA,GERMANSKA OPAŽAJNA SVIJEST ODREDILA KAO NEPRIMJERENIM DA ŽIVE NA NAŠOJ GEJI.PA TAKO TVOJI PRECI MASOVNO OSTAVIŠE KOSTI NA TIM BOJIŠTIMA,U SLUŽBI NACI- RASIZMA KATOLIČKE PROSUDBE. A OVDJE NA DOMAĆEM TERENU ,U HRVATSKOJ,ONAJ DRUIGI DIO TVOJIH PREDAKA ,OPET U SLUŽBUI NACI -KATOLICIZMA,U STEPIČEVSKOJ BOŽJOJ HORDI USTAŠA I OSTALI UNIFORMIRANIH KRVOLČOČNO-KATOLIČKIH PRISPODIOBA, RATOVAŠE PROTIV NARODNE POBUNE HRAVTSKIH ,SLAVENSKIH GRAĐANA KOJI NISU NIKADA HTJELI SLUŽITI KATOLIČKIM ZLOČINAČKIM ,KRVOLOČNIM SUSTAVIM USTROJA NEKIH NJIHOIVIH DRŽAVA ,FAEUDALINIH CARSKIH I KRALJEVSKIH DINASTIJA.
    PA TAKO ,DOK TVOJI PRECI RATUJU NA ISTOČNOM FRONTU ,U SLUŽB I III-ĆEG REICHA I OV DJE U VALSTITOJ DOMOVINI ,GDJE SU SE IZLEGLI ,ALI UVIJEK U SLUŽBI KRVOLOČNE RIMSKE ,KASTINSKE CRKVE I VLADAJUĆEG KPITALA,PRAVI HRVATSKI GRAĐANI ,SVIJESNI SEBE I SVIJETA KOJI IH OKRUŽUJE,ALI UVIJEK ODLUČNI DA BRANE SVOJU DOMOVINU GDJE SU SE IZLEGLI ,SVOJU TRADICIJU I SVE VRIJEDNOSTI KOJE HRVATSKO PODNEBLJE NUDI SV OJIM GRAĐANIMA,USTADOŠE ,S’PUŠKAMA I SVIM DRUGIM POLJOPRIVREDNIM ALATIMA ,U NEDOSTAKU MODERNIH RATNIH SREDATAVA , DA SE SUPROSTAVE MODERNOJ NAORUŽANOJ KATOLIČKO-NACISTIČKOJ HORDI ,ALTAJSAKO-MONOGOLSKE PASMINE ,KAKVI SU STEPINČEVSKI KRVOLOČNI DRAKULE I VAMPIRI I NJIHOVOJ GERMANSKOJ HORDI NIBELUNŠKIH VUCIBATINA. I ,NARAVNO ,SLAVENSKI HRAVTSKI GRAĐANI,POVIJEST JE POTVRDILA, SU BILI NA ONOJ STRANI NA KOJOJ SU SE ODREDILI NAJVEĆI DIO SVIJETA U TIM VREMENIMA,PROTIV GERMENSKE, NACISTIČKO-KATOLIČKE I STEPINČEVSKE ,KRVOLOČNE KATOLIČKE ,POŠASTI , PA SMO 1945 GODINA SLAVILI POBJEDU SA OSTALIM SLOBODNIM SVIJETOM ,NAZVAN ANTIFAŠISTIČKIM POBJEDNICIMA ,A TE VRIJEDNOSTI DANAS VUCIBATINE,KATOLIČKE,NARAVNO,STEPINČEVSKOG SOJA I PRISOJA,HOĆE TO OMALOVAŽITI I NAZVATI ZLOČINOM ,JER SMO ,KAO INAĆE POKRET ANTIFAŠIZMA U CIJELOM SVIJETU OSUDIO I POGUBIO KOLOVOĐE TOGA,NACI-KATOLIČKOG ,KRVOČNO-POŠASNOG POKRETA , A MI SMO U HRVATSKOJ TO UČIN ILI SA STEPINČEVSKOM HORDOM , JEZGROM KRVOLOČNIH -NACISTIČKO-ŠOVNISTIČKIH SPODOBA.
    PA DARGI I ZATUCANI ,KRSTIČEVIĆU, NISI NAS NIČIM OBESELIO ŠTO SE ŠETAŠ I SLIKAŠ PO ATLANSKIM ,KATOLIČKO-VOJNIČKIM ,LATIFUNDIJAMA I JAVLJAŠ U ISTOJ ULOZI I NA ISTI NAČIN KAO TVOJI PRECI U SLUŽBI III-ĆEG REICHA, A TI U SLUŽBI ATLASKOG PAKTA ,KRŠĆANSKE TERORISTIČKE ,EVROPSKE I SVIJETSKE ORGANIZACIJE ,JER ONA ISKLJUČIVO ČUVA INTERESE VLADAJUĆEG KAPITALA,ONO ŠTO SE NE MOŽER OBRANITI NI SAČUVATI ,JER STUPANJ RAZVOJA TEHNIKE I TEHNOLOGIJE PROIZVODNIH MATERIJALIN SNAGA NAJAVLJUJE KARJ KAPITAL -ODNOSIMA, A CRKVA ,OVA I OVAKVA ,REKOŠE ,BIT ĆE NAJVEĆI GUBITNIK, TO ĆE JOJ BITI KRAJ KRAJEVA.

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime