Dalmatinska zagora među finalistima “Najuspješnije destinacije ruralnog turizma”

Obišlo se Crveno i Modro jezero, Muzej grada Imotskog, Eko etno selo Kokorići špilju Vranjaču...


Nakon prijave i ulaska među četiri kandidata u kategoriji Najuspješnija destinacija ruralnog turizma, u Karlovcu 6. rujna, pred stručnim povjerenstvom od 21 člana – iz Ministarstva turizma, Hrvatske turističke zajednice, Hrvatske gospodarske komore, Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Opatiji, Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli – uslijedilo je prezentiranje destinacije “Dalmatinska zagora” koju čine gradovi Sinj, Imotski, Trilj, Vrlika, Vrgorac i općine Dugopolje i Klis.


Foto: Toni Trumbić

Prezentaciju destinacije uspješno su ostvarili Tomislav Balić, direktor Turističke zajednice općine Dugopolje i Monika Vrgoč, direktorica Turističke zajednice grada Sinja.
Nakon ulaska među finaliste za Najuspješniju destinaciju ruralnog turizma, uslijedilo je ocjenjivanje destinacije na terenu.

Tako je 18. i 19. rujna, okupljeno Povjerenstvo za ocjenu destinacije u sastavu: Lucijanom Natalijom Jerković, predstavnica Hrvatske turističke zajednice, Marijana Živković, predstavnica Ministarstva turizma, Tatjana Miščančuk iz HINA-e i Dijana Katica iz Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj “Klub članova selo”.

Članice Povjerenstva destinaciju su obišle u pratnji direktora lokalnih turističkih zajednica. U izuzetno zahtjevnom obilasku stigle su posjetiti Crveno i Modro jezero, Muzej grada Imotskog u Imotskom, Eko etno selo Kokorići i Pršutani Majić u Vrgorcu, špilju Vranjača u Dugopolju, Viseći most i Grabske mlinice u Trilju, te Muzej Sinjske alke, Svetište Čudotvorne Gospe Sinjske u Sinju.

Proglašenje pobjednika u kategoriji Najuspješnije destinacije ruralnog turizma za 2018. bit će upriličeno u sklopu Dana Hrvatskog turizma u Hvaru 24. i 25. listopada 2018. godine

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime