“Dalmacija i naši vatrogasci ne smiju ovisiti o Bandićevoj milosti i poznanstvima”

"Moramo omogućiti da općine i gradovi u Dalmaciji i drugdje sami kupuju vatrogasnu opremu umjesto da se kao sada služe muzejskim primjercima vozila"

Veliki požar koji je godio na makarskom području proteklog vikenda izazvao je velik interes javnost. Prije svega, svi su oduševljeni pristupom i požrtvovnošću naših vatrogasaca koji su puno truda i znanja uložili u spašavanje imovine, ljudskih života i prirode. S druge strane, sve više glasova dolazi iz svijeta same vatrogasne zajednice, osobito one koja se tiče dobrovoljnog vatrogastva, a iz koje stižu apeli da se cijeli sustav mora više vrednovati i da su neophodna ulaganja u modernizaciju opreme.


Saborski zastupnik MOST-a, Miro Bulj, osvrnuo se na spomenutu problematiku. Njegovu Facebook objavu prenosimo u cijelosti:

Uz veliku zahvalu za slanje protupožarnog kamiona iz Zagreba u Podgoru, smatram kako je krajnje vrijeme za fiskalnu decentralizaciju. Ne smije Dalmacija i naši vatrogasci ovisiti o Bandićevoj milosti i poznanstvima i vezama načelnika i gradonačelnika s gradonačelnikom glavnog grada.

Moramo omogućiti da općine i gradovi u Dalmaciji i drugdje sami kupuju vatrogasnu opremu umjesto da se kao sada služe muzejskim primjercima vozila. Turizam i drugi oblici razvoja novac donose tim općinama, ali i cijeloj državi, a sumnjam da će itko htjeti ljetovati u spaljenim šumama. Zato se kroz razne programe, ali i decentralizaciju sredstava mora olakšati kupnja neophodnih vozila i ostale opreme. Ljudski entuzijazam i hrabrost nekad ipak nisu dovoljni kako bi se spasili vrijedni prirodni resursi.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0