Dalića preplavile emocije: “Ovaj ponos i sreća nemaju cijenu. Pobjedu darujemo Vukovaru i Škabrnji”

"Dobili smo nekolicinu mladih koji će nam biti velika pomoć na Europskom prvenstvu, napravili smo bezbolnu smjenu generacija, no ne smijemo se zavaravati. Okosnica će i dalje biti igrači sa Svjetskog prvenstva u Rusiji"


Hrvatski izbornik Zlatko Dalić održao je konferenciju za medije po završetku posljednje kvalifikacijske utakmice na putu prema Europskom prvenstvu 2020. godine, koji je uspješno dovršen preokretom protiv Slovačke.


Čestitke i zahvale

“Čestitke igračima na pobjedi, osvojenom prvom mjestu u kvalifikacijskoj skupini i plasmanu na Europsko prvenstvo. Hvala svima u stožeru koji su mi pomagali, hvala medijima koji su bili uz nas, to je naš zajednički uspjeh. Velika zahvala ide navijačima, koji su nas pratili diljem Hrvatske i na gostovanjima. Jako sam ponosan i sretan, opet smo cijelu zemlju učinili ponosnom i sretnom. Ovu pobjedu darujemo Vukovaru i Škabrnji”

Dobro prvo, učinkovito drugo poluvrijeme

“Dobro smo igrali i u prvom poluvremenu, imali smo unatoč problemima u protoku lopte nekoliko izglednih šansi protiv dobre Slovačke, koja je bila mnogo organiziranija nego u Trnavi. Dobro su se branili nakon postignutog pogotka. Poslije pogotka za izjednačenje sve se prelomilo i napokon smo se opustili. Na poluvremenu sam molio igrače da ne upadnemo u nervozu i srljanje. Malo me bilo strah, Ćaleta-Car i Rebić imali su žute kartone, ali dogodilo se da smo po prvoj zamjeni i ulasku Brekala odmah počeli postizati pogotke te više nije bilo nikakve dileme”

Svi su dali svoj doprinos

“Svi su dali svoj doprinos. Stoperi su naposljetku odigrali bez pogreške, Barišić je bio izrazito aktivan na lijevoj strani, Petković i Perišić upisali su se u strijelce, Modrić i Brozović držali su kontrolu vezne linije… tako da ne bih izdvajao nikoga osim – cijele momčadi”

Nitko protiv Rijeke i Rujevice

“Stvorila se nepotrebna priča tko je za igranje u Rijeci, a tko protiv. Tko može biti protiv Rijeke i Rujevice, pa tu smo bili u više navrata, u odličnim uvjetima? Međutim, mi moramo imati zajednički stav. Odlučujuća se utakmica treba igrati pred 35.000, a ne 7.000 ljudi, ali i ja sam bio jedan od tih koji je odlučivao da se igra u cijeloj Hrvatskoj. Vjerojatno je bila i moja pogreška što nisam razmišljao da će zadnja utakmica biti odlučujuća, i ne bih htio nekakvu negativu oko toga, ne trebamo se stalno svađati oko nečega”Bezbolna smjena generacija

“Ove su kvalifikacije na kraju najbolje, zajedno s onima za EP 2008. godine. Imali smo problema, ali nisam ih potencirao. Dobili smo nekolicinu mladih koji će nam biti velika pomoć na Europskom prvenstvu, napravili smo bezbolnu smjenu generacija, no ne smijemo se zavaravati. Okosnica će i dalje biti igrači sa Svjetskog prvenstva u Rusiji, njima sam zahvalan i oni će kod mene uvijek imati privilegiju i prednost, a drugi se moraju izboriti za svoje mjesto. Nadam se da ćemo u ovih sedam mjeseci imati prostora za razgovore i da će igrači imati klupsku minutažu kroz koju će se nametnuti”

Ponos i sreća nemaju cijenu

“Ponos i sreću koju danas osjećam meni nitko ne može platiti, to nema cijenu. Mogu doći s bilo kakvim milijunima. Moji su ciljevi poslije Svjetskog prvenstva bili da Hrvatska igra u Splitu i da izborimo Europsko prvenstvo, to sam i ostvario. S Hrvatskom idem na Europsko prvenstvo i nema tog novca koji mi može platiti ovaj osjećaj. Uživam u najljepšim danima svog sportskog života, uživam s hrvatskim narodom”

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime