Malo mjesto u Hercegovini pogodila je strašna tragedija. Malenu Mariju R. (9) su iz Sveučilišne kliničke bolnice Mostar zbog komplikacija u liječenju poslali u Zagreb, ali se na putu negdje između Zadra i Splita djevojčici stanje naglo pogoršalo pa je ekipa Hitne pomoći odlučila skrenuti prema bolnici u Zadru. Djevojčica je unatoč svim naporima zadarskih liječnika preminula nešto prije 19 sati.

Kako doznaje 24 sata, djevojčicu su u nedjelju oko 12 sati vozilom Hitne pomoći uputili iz Mostara u Zagreb. Tamo ih je, kažu upućeni, čekao spreman liječnički tim. Poznanici obitelji kažu da su njezini roditelji putovali u vozilu iza njih. Odjednom na autocesti, negdje između Splita i Zadra, djevojčici se stanje naglo pogoršalo. Ekipa Hitne pomoći skrenula je prema Zadru kako bi stigli u najbližu bolnicu. Unatoč silnom trudu zadarskih liječnika, koji su učinili sve kako bi joj spasili život, djevojčica je malo prije 19 sati preminula. Prema prvim informacijama, riječ je o komplikacijama koje su izazvale vodene kozice.

Neslužbeno se doznaje kako je curica na autocesti između Splita i Zadra pala u arest – prestali su joj raditi pluća i srce. Hitna je navodno izgubila i puno vremena tražeći put do zadarske bolnice.

Međutim, kako neslužbeno doznaje 24 sata, šokiranim zadarskim liječnicima, koji se nisu mogli sabrati nakon smrti djevojčice, nije bilo jasno zašto se Hitna pomoć iz Mostara nije odmah zaputila puno bliži Split, čija je bolnica izvrsno opremljena, nego su se zaputili za Zagreb.

Naš cijenjeni pedijatar s KBC-a Zagreb dr. Darko Richter kaže da ni njemu nije jasno zbog čega se inzistiralo na odlasku u Zagreb. Što se tiče toga zašto djevojčicu nije vozio helikopter, dr. Richter kaže da bi tako bilo više štete nego koristi. Helikopteru, naime, treba više sati da uzleti. Jednako tako u helikopteru je praktički nemoguće liječiti pacijenta niti u njemu ima opreme za održavanje života. Zato su se odlučili za vozilo Hitne.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime