CROBAROMETAR: Tko je i zbog čega profitirao u krizi s Agrokorom

Afera konzultanti i posjet srbijanskog predsjednika Vučića obilježili su mjesec na odlasku

HDZ je i dalje prvi izbor kod birača te uživa potporu od 29,8%. Pad manji od jedan posto i dalje je unutar statističke pogreške, no stranci rejting drugi mjesec za redom pada.
SDP može računati na potporu od 19,8%, a i tu je pad unutar statističke pogreške. Jedno je sigurno: na aferi Agrokor SDP nije uspio privući birače, piše Dnevnik.hr


Živi zid zaustavio je rast nakon pet mjeseci i trenutačno može računati na potporu od 12,3% birača, dok se MOST nalazi na četvrtom mjestu s potporom od 6,6%.
Pametno se ovoga mjeseca nalazi na 3,3 %, a uobičajena je potpora toj stranci od 2 do 3 %, ovisno o mjesecu. Slično je i sa strankom Bandić Milan 365 koja trenutačno uživa potporu od 3 %. IDS je na 2,6 %, HSS na 2,4, a HDZ-ov strateški partner HNS veljaču završava s 2,1 % potpore. Od ostalih stranaka koje imaju potporu veću od 1%, HSU podupire 1,8%.

Ostale stranke su na potpori manjoj od 1% i sveukupno imaju 8,2% potpore. Zanimljivo, Hrast ima 0,8% potpore, Reformisti Radimira Čačića ovoga su mjeseca na 0,7%, GLAS na 0,7%, dok su Neovisni za Hrvatsku Brune Esih i Zlatka Hasanbegovića na 0,6%. Neodlučnih je 8,2%.

Vlada i dalje nema većinu građana koji podupiru njezine politike. Premijera Plenkovića uglavnom ne podržava 59% građana. Istodobno, 31% podržava politiku Vlade, dok njih 9% ne zna. Potpora opstanku vladajuće koalicije najveća je u proteklih godinu dana. U opstanak Plenkovićeve Vlade trenutačno vjeruje 77%, njih 18% misli da će se Vlada raspasti, dok 5% ispitanika ne zna.

Iako i dalje 64,5% građana misli da zemlja ide u lošem smjeru, već četiri mjeseca kod građana opada pesimizam. Istodobno, doduše lagano, raste optimizam građana oko smjera u kojem ide Hrvatska. Optimističnih je trenutačno 27,2%, dok 8,2% ispitanika ne zna, piše Dnevnik.hr.


Istraživanje je provela agencija IPSOS između 1. i 20. u mjesecu na uzorku od 969 punoljetnih građana iz cijele Hrvatske. Maksimalna pogreška uzorka iznosi +/- 3,3%, a za rejtinge stranaka +/-3,6%.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0