Čogelja potvrdio za Dalmacija Danas: Županija će Latkoviću oduzeti koncesiju za uvalu u Vruji

"Nakon višestrukih upozoravanja i nadzora različitih tijela, stručno tijelo je nedavno predložilo da se krene u postupak oduzimanja koncesije" - kazao je županijski pročelnik Čogelja

Privremeni pročelnik Upravnog odjela za turizam i pomorstvo Splitsko-dalmatinske županije, Stipe Čogelja, najavio je danas da će na iduće dvije sjednice Županijske skupštine SDŽ doći do oduzimanja nekoliko koncesija na pomorskom dobru onim subjektima koji se nisu uskladili sa zakonom. Među njima bit će i koncesija na plažu Vruja na području općine Zadvarje. Vlasnik tamošnjeg hotelskog smještaja i koncesionar plaže je splitski poduzetnik Stipe Latković.


– Stručno tijelo za ocjenu ponuda za koncesije na pomorskom dobru na području Splitsko-dalmatinske županije je donijelo svoju odluku koja će se staviti pred županijske vijećnike. U tijeku je priprema dokumentacije.

Nakon višestrukih upozoravanja i nadzora različitih tijela, stručno tijelo je nedavno predložilo da se krene u postupak oduzimanja koncesije. Ova točka dnevnog reda naći će se pred vijećnicima u listopadu – kazao nam je Čogelja.

Na upit RTL-a Ministarstvu graditeljstva o inspekcijskim nadzorima resorta u Vruji su kazali:

– Građevinska inspekcija u više je navrata obilazila spomenutu lokaciju. Investitoru su donesena rješenja o uklanjanju za pomoćnu građevinu, suterenska građevina koja se sastoji od dvije prostorije i za vodospremu”.Hoće li Županijska skupština potvrditi odluku Stručnog tijela, znat će se kroz nekoliko tjedana.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime