Članovi udruge Adria Art Annale pozvali turiste na podršku: “Pogledajte kako se pokušava uništiti grad koji ste došli posjetiti”

U svojoj objavi pozivaju turiste da postanu Splićani na jedan dan i saznaju "na koji način lokalne vlasti i privatni investitori žele uništiti grad koji ste došli posjetiti"

Udruga Adria Art Annale, koja tjednima puni naslovnice svojom borbom za prostore u Dioklecijanovoj palači, na svojoj Facebook stranici objavila je poziv za turiste. U svojoj objavi pozivaju turiste da postanu Splićani na jedan dan i saznaju “na koji način lokalne vlasti i privatni investitori žele uništiti grad koji ste došli posjetiti”. U isto vrijeme objavili su i poziv za sve građane da prisustvuju na “Danima otvorenih vrata devastacije kulturne baštine Splita”. Objave prenosimo u cijelosti.


– Dragi turisti,
Pozivamo vas da nam se pridružite 3.6.2017. godine u 12 sati samom srcu starog grada Splita na polusatnom druženju protiv uzurpacije stare gradske jezgre na adresi Dioklecijanova 1.
Saznajte na koji način lokalne vlasti i privatni investitori žele uništiti grad koji ste došli posjetiti.
Upoznajte lokalce, njihov način života i probleme koji ih muče te nam se pridružite u našoj borbi da sačuvamo grad koji ste došli posjetiti!
Građani i građanke Splita

– Pozivamo vas da prisustvujete razgledavanju devastacije splitske kulturne baštine koja će se održati ove subote 3. lipnja od 11:30 do 12:30 uz stručno vodstvo Diane Magdić.

Posjetitelji će imati jedinstvenu priliku na svoje oči se uvjeriti kako se devastira zaštićene zgrade zbog interesa sitnog privatnog kapitala u svrhu daljnje apartmanizacije stare gradske jezgre. Pored toga posjetitelji će imati priliku čuti ponešto i o mlitavim reakcijama gradskih službi i ministarstva kulture, točnije konzervatorskog odjela čiji šef u Splitu živi pored spomenutog zdanja.

Te i druge zanimljive pikanterije iz života, ali i načina života u splitskoj jezgri moći ćete čuti ove subote.

Stoga, pohrlite, a uz to ulaz je i besplatan!!!!


Prilikom razgledavanja posjetitelji će moći gledati i video materijale dosadašnjih zbivanja.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0