Članovi KUD-a Jedinstvo obradom Dječaka podsjetili na veliku nepravdu: “Izbacuju nas na ulicu”

"Tužna je činjenica da uoči svoje 100. obljetnice ova kulturna institucija grada Splita praktički ostaje na ulici"

Kulturno umjetničko društvo Jedinstvo iz Splita obradilo je poznatu pjesmu Dječaka “Lovrinac”.


– Iako je spot prvenstveno namijenjen privlačenju novih članova u naše redove, ovim spotom ujedno želimo i skrenuti pažnju na najveći problem koji nas tišti, a to je pravomoćna presuda o iseljenju iz sadašnjih prostorija za koji i dalje uredno gradu Splitu plaćamo najam. Nema kome se nismo obraćali i ukazivali na taj problem od gradskih i županijskih vlasti, sve do Ministarstva kulture i predsjednice Grabar Kitarović.

Tužna je činjenica da uoči svoje 100. obljetnice ova kulturna institucija grada Splita, koja se ponosi da su njeni članovi bili ili su iz nje potekli mnogi velikani splitske i hrvatske glazbe poput Silvija Bombardellija, Gertrude Munitić, Jakova Gotovca, Ljube Stipišića, Ive Tijardovića, Maruške Šinković, Miće Brajevića, Ivice Čikeša, Rate Kliškića, Oskara Harmoša, Ive Marjanovića, Vinka Lesića, Jakova Voltolinija, Vojke Ružić, Branka Šegovića, Ane Roje, Danijele Martinović itd., da nekoga ne preskočimo, u godini Europske kulturne baštine ostaje praktički na ulici.

Međutim snaga i entuzijazam ovih mladih ljudi koji godišnje imaju preko 130 nastupa, od toga preko 100 u njihovom gradu Splitu, daje nam nadu u nastavak ove 100-godišnje priče. Na žalost ili na sreću tek ovakvi ”medijski ekscesi” i iskakanje iz uobičajene percepcije tamo nekog ”folklora” (kojeg više cijeni UNESCO nego mi), mogu privući veću pozornost javnosti. – poručili su iz KUD-a Jedinstvo.

Obradu pjesme “Lovrinac” poslušajte u videu.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime