ČISTKA U SDP-U Gordan Maras i Rajko Ostojić izbačeni iz stranke

Neslužbeno se doznaje

IZ SDP-a su isključeni Zvane Brumnić, Nikša Vukas, Rajko Ostojić i Gordan Maras, javljaju mediji pozivajući se na neslužbene izvore iz stranke. Izbačen je i Bernardićev kum Tihomir Barišić, piše Index.


Maras je bivši predsjednik zagrebačkog SDP-a, Rajko Ostojić je u Milanovićevoj vladi bio ministar zdravstva, a Brumnić i Vukas su bivši glavni tajnici stranke. Vukas je bio i najbliži stranački suradnik bivšeg predsjednika SDP-a Davora Bernardića.

Podsjetimo, u lipnju ove godine raspuštene su SDP-ove organizacije u Zagrebu i Slavonskom Brodu te vodstva SDP-a Međimurske županije zbog loših izbornih rezultata i pogoršanih unutarstranačkih odnosa.

“U Gradu Zagrebu SDP ima izuzetno puno članova i članica. Ova odluka se ne odnosi na njih, nego na probleme s kojima se organizacija nosi dugi niz godina. Ona se odnosi na one koji su SDP smatrali servisom za zapošljavanje. SDP to nije i neće biti, SDP je stranka koja postoji zato da bismo imali bolje gradove, bolje općine, u konačnici bolju Republiku Hrvatsku. Raspuštanjem organizacije nitko ne prestaje biti član SDP-a, nego će se to dogoditi u roku od 45 dana nakon reevidencije članstva. Protekom roka od 45 dana, nakon razgovora, neki će prestati biti članovi SDP-a”, rekao je tada predsjednik stranke Peđa Grbin.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
3
Hagić
0
Hmmm
1
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime