CIRKUS U ‘SIROMAŠNOJ’ Pejković: Građani Plokita maltretiraju se sporošću izvođenja radova

Od budućeg gradonačelnika i njegovih suradnika očekujemo da se s takvom praksom prestane - kaže Denis Pejković iz Građanske inicijative 'Naprid Plokite, naprid Siromašna'

Gradske tvrtke i one koje izvode radove za potrebe Grada maltretiraju građane Plokita svojom sporošću i komotnim ponašanjem. Zadnjih mjeseci to su imali prilike iskusiti građani Plokita prilikom radova na proširenju ulaza u Đakovačku ulicu, asfaltiranja nogostupa i prilaza u Vinkovačkoj ulici i aktualne rekonstrukcije dječjeg igrališta u Iločkoj ulici, upozoravaju iz Građanske inicijative ‘Naprid Plokite, naprid Siromašna’.


– Od budućeg gradonačelnika i njegovih suradnika očekujemo da se s takvom praksom prestane. Ne može se izvoditi radove s mjesecima kašnjenja početka radova. Kad se i započne, onda se odugovlači, a sve bez ikakve odgovornosti i posljedica. Kao rezultat na kraju se dobije izvedba upitne kvalitete.

Denis Pejković iz Građanske inicijative ‘Naprid Plokite, naprid Siromašna’ / Foto: Igor Jakšić

S druge strane vozimo se cestama i hodamo nogostupima prepunom rupa, udubljenja i rupa. Građani na Plokitama i svi ostali građani  Splita to ne zaslužuju – kaže Denis Pejković, predsjednik Građanske inicijative, koji je nedavno zbog ovakvih stvari podnio ostavku u Vijeću GK Plokite, iako je ostao u stranci, u HDZ-u.

–  Koliko je mjeseci potrebno za izgradnju ili rekonstrukciju dječjeg igrališta, izgradnju street workout parka ili vau vau vau parka. O godinama potrebnim za izradu dokumentacije i ishođenje dozvola nećemo ni govoriti – kaže  Pejković, te ističe:

Na sportske dvorane za kojima vape mnoge splitske škole čekat ćemo još godinama. Za sve ono što se napravilo prije MIS-a trebala bi nam sigurno desetljeća – poručuje Denis Pejković i suradnici iz Građanske inicijative ‘Naprid Plokite, naprid Siromašna’.

Prometova fantomska linija broj 14

Iz ove Građanske inicijative upozoravaju na još jednu stvar koja je pogodila stanovnike ‘Siromašne’:


–  Osim neslavno propale ideje gradskog metroa, imamo bisere i u gradskom autobusnom prijevozu . Sjeverni i južni dio Splita su jako loše povezani, a primjer za to je i ova fantomska autobusna linija broj 14. Pitamo se koja je njena svrha odnosno komu i čemu služi?Građani Plokita negoduju i na gotovo istovremeni dolazak linija broj 9 i 15.Zašto Ulicom Bruna Bušića između Plokita i Sućidra ne prometuje niti jedna autobusna linija? – pitaju iz Građanske inicijative ‘Naprid Plokite naprid Siromašna’.

Uglavnom, problemi u ‘Siromašnoj’ se gomilaju, ali se – osim dijela prometne regulacije  – uglavnom slabo ili uopće ne rješavaju.

Moja reakcija na članak je...
Vau
7
Haha
3
Hagić
0
Hmmm
5
Plač
2
Grrr
11
Molim?
1

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime