Jučer je bio prvi dan štrajka sindikata u srednjim i osnovnim školama. Prvog dana štrajka štrajkalo se diljem zemlje, a od danas počinje cirkularni štrajk.

To znači da će svakog dana štrajkati po nekoliko županija.

Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama Hrvatske i Sindikat hrvatskih učitelja jučer je u podne održao konferenciju za novinare na temu najavljenog štrajka u osnovnim i srednjim školama. Tada su objavili kako će svaki dan objavljivati koje škole sutradan neće raditi.

“Svaki dan ćemo objavljivati koje će škole štrajkati sutra. To je novina u RH, nismo mi to izmislili, nismo tako kreativni, ali iskustva smo pronašli u europskim i svjetskim sindikatima. Vani znaju štrajkati javne službe tako. Mi smo ovo smislili kao stalni pritisak, a tako da učinimo najmanju štetu onima koji su najmanje krivi, piše Index.

Možemo proći 10 dana cirkularnog štrajka. U 10 dana učenici neće imati dva dana nastavu. Imat će time zorni prikaz građanskog odgoja”, rekao je jučer Mihalinec.

Koje škole danas štrajkaju?

Kako su jučer objavili predstavnici sindikata, danas štrajkaju 4 županije na dijametralno suprotnim krajevima RH: Splitsko-dalmatinska, Dubrovačko-neretvanska, Varaždinska i Međimurska županija. Dakle, u svim školama u tim županijama danas nema nastave.Kako je pak ministrica Divjak objavila dan ranije, ravnatelji škola su dužni izvijestiti roditelje o štrajku na stranicama škole te dati obavijesti o tome kako će nastava biti organizirana, piše Index.

Rekla je da je sigurnost djece ključna te da su škole otvorene djeci.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime