“CIJELO SELO SE TRESLO PET SEKUNDI” Štete na Šolti: Oštećene grobnice, napukla crkva zbog udara munje

"Sreća da se sve događalo usred noći", kazao nam je stanovnik Gornjeg Sela

Jutros smo izvijestili o kratkotrajnom, ali snažnom nevremenu koje je sredinom prethodne noći pogodilo šire trogirsko područje. U kratko vrijeme tada je palo oko 25 litara kiše po kvadratnom metru.


STIGLA NOVA CIKLONA Nove bujice na dijelu obale. Sljedećih 10 dana neće biti dana bez kiše!

Mnogi su upravo sredinom noći čuli neobične “detonacije” iz pravca mora. Proizvelo ih je upravo spomenuto grmljavinsko nevrijeme, a ono je na Šolti nanijelo veliku štetu. Naime, jedna munja udarila je u crkvu Gospe u bori, poznato šoltansko marijansko svetište.

Satelitska snimka za vrijeme neverina (Vrijeme & radar)

“Udarilo je tako snažno da se cijelo selo treslo 5 sekundi. Prvo smo mislili da je potres, a onda smo shvatili da se radi o udaru munje. Kako je svanulo, imali smo što vidjeti. Crkva je oštećena, a udar je oštetio nekoliko grobnica, čempres i uneredio okolicu crkve. Sreća da se sve događalo usred noći”, kazao nam je stanovnik Gornjeg Sela.

Inače, ovo je već druga prirodna nepogoda koja je pogodila ovu crkvu u dvije godine. Ogromnu štetu crkvi je nanijela orkanska bura koja je puhala prošle zime, a tek što je obnova zgotovljena, stigla je nova nedaća…


Novo grmljavinsko nevrijeme zahvatilo je jugoistok Šolte oko 15:30.Moja reakcija na članak je...
Vau
14
Haha
11
Hagić
9
Hmmm
9
Plač
283
Grrr
25
Molim?
37

1 KOMENTAR

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime