Odvjetnik i administrator popularne stranice Dnevna doza prosječnog Dalmatinca Mišo Živaljić podijelio je na Facebooku svoju razočaranost radom omiških gradskih službi.

Kako kaže, češki par koji u Nemiru kod Omiša na ljetovanje dolazi već desetljećima našao se na udaru djelatnika parkinga. Naime, svoj automobil parkirali su na parkiralište koje je godinama bilo besplatno i otišli u trgovinu. Nakon desetak minuta na automobilu su pronašli kaznu za parkiranje. Pristojno su djelatnika omiške parking službe upitali o čemu se radi, na što je on na njih počeo urlati. Među ostalim, kazao im je da izvole sada platiti 100 kuna kazne ili će po povratku u Češku platiti 200 eura. Češki par se pogođen ponašanjem djelatnika parkinga požalio splitskom odvjetniku s kojim su obiteljski prijatelji već desetljećima.

– Kad stranac ode pitat šta i kako, viču na njega da plati kaznu. Onda se čudimo šta imamo 30% manje gostiju nego lani! Zašto? Jer su većini guzice nenajedive! A mozgovi ka kod zlatne ribice. Od parkinga bi vile i hotele gradili. Sramotno je to ponašanje! Posebno u odnosu na goste koji tu dolaze 20 godina. A di su čevapčići po 95 kuna u restoranima?! Retardirani madraci iz 1983. u apartmanima? Dobro se zapitajmo od čega ćemo živit, ako smo “turizam” nasmiješeno prihvatili kao jedini izlaz – poručio je Živaljić revoltiran ovim događajem.

Češki par ogorčen je cijelom situacijom. U Hrvatsku dolaze svako ljeto već dva desetljeća i oduševljeni su našom obalom, ali ova neugodna situacija, kažu, dugo će im ostati u sjećanju.


3 KOMENTARI

  1. Nigdje u Hrvatskoj nema 30% manje turista, mediji cijelo ljeto pljuju po turizmu zato jer u nekim mjestima navodno ima manje turista, međutim rezultati sve više pokazuju da će sezona ipak biti ista kao prošle godine kada smo ostvarili najbolji rezultat u povijesti turizma. Dalmacija je naravno apsolutni turistički rekorder, 50% ukupnog hrvatskog turizma ostvaruje upravo Dalmacija. https://www.youtube.com/watch?v=OFocSvgyt-g

    • —-to moguće u vašoj glavi ili lošem knigovodstvu! Bože sačuvaj….odakle ste Vi došli i kad?

Comments are closed.