Hrvatska je nakon drame nad dramama u finalu Europskog rukometnog prvenstva! Nakon maratonskih 80 minuta rukometa pala je Norveška, a izbornik Lino Červar bio je vidno pod dojmom nakon utakmice.

”Nemam riječi kako da zahvalim igračima. Bila je to herojska, rijetko viđena utakmica, još napetija nego ona sa Španjolskom u Portugalu. 10 godina nismo bili u finalu, bili smo 2010. kad sam bio izbornik, opet mi je pripala ta čast. Pod emocijama sam, mislim da igračima treba dati sve zasluge, dajte im prostora”, rekao je Červar za RTL.

”Izdržao sam, kao i s Njemačkom, a ova je bila još gora. Dečki su pokazali da se isplati boriti, da nema poraza prije kraja utakmice. Zahvalan sam svim našim navijačima koji su nas sve te godine podržavali.”

Červar je tako osigurao desetu reprezentativnu medalju kada se zbroje sva natjecanja, velika i ona manja. Devet ih ima s Hrvatskom, a jednu s Italijom.

”Mislio sam da neću doći do 10. medalje, mislim da ću se oprostiti bez mane.”

Hrvatska će u finalu u nedjelju od 16.30 sati igrati protiv pobjednika drugog polufinala u kojem se sastaju Španjolska i Slovenija.

Hrvatska je dosada osvojila pet medalja na europskim prvenstvima, srebra 2008. i 2010. i bronce 1994., 2012. i 2016.

 Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime