Momčad od koje nitko ništa nije očekivao na početku turnira, nanizala je sedam pobjeda u osam utakmica, a do one najvažnije, za finale, došla je jučer u infarktnoj utakmici protiv Norveške. Nakon dva produžetka i neviđene drame Červarova momčad pobijedila je 29:28 i u nedjelju u 16:30 će protiv Španjolske igrati za zlato.

Pobjednički gol zabio je Željko Musa u zadnjim sekundama susreta, a to mu je bio jedini gol na utakmici i tek treći na cijelom turniru. Briljirao je Domagoj Duvnjak s osam golova, ali cijela momčad odigrala je herojski. Ašanin je skinuo dva sedmerca, Matanović je zabio vrlo važna dva gola, a Karačić je dijelio asistencije kao nekad Ivano Balić, piše Index.

– Bila je to horor-krimi utakmica. Mislio sam da ću se oprostiti, a da neću osvojiti medalju. Uvjeravao sam dečke da možemo u finale nakon deset godina. Oni su za mene apsolutni heroji, izdržati ovako nešto podsjetilo me na Portugal. Strašno teško je bilo igrali, ali i gledati s klupe. Kod zadnjeg Duvnjakovog penala sam žmirio do posljednjeg trenutka, ali nisam izdržao i gledao sam- rekao je Červar za Sportske novosti.

– Nije gotovo. Ne znam kako možemo u nedjelju istrpjeti finale, ali znam da ćemo pronaći način. Takav izljev emocija, to je strašno. To nikad prije nisam doživio. Imati takvu mentalnu snagu, svaka čast. Iskreno, bojao sam se bronce. Nikad nisam uspio motivirati onu Balićevu generaciju za te utakmice. Oni su željeli igrati samo finala. I zato sam sretan, ali i umoran. Čekamo nedjelju. Spremit ćemo se, a s ovakvim karakterom je sve moguće- zaključio je izbornik.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime