Sedmo kolo Prvenstva Hrvatske u ragbiju donosi nam nova uzbuđenja i susret dviju najkvalitetnijih momčadi u Hrvatskoj.

Na popularnom zagrebačkom Krtičnjaku Mladost ugošćuje aktualnog prvaka, momčad splitske Nade. Prošlog vikenda Mladost je u gostima svladala Ljubljanu te napunjeni optimizmom dočekuju splitsku momčad. Kapetan Jurišić i društvo u pravo vrijeme dosegli su formu i igraju zaista kvalitetno. Puni samopouzdanja, spremni su za susret s velikim rivalom. Već nekoliko sezona mladostaši ozbiljno prijete splitskoj momčadi.

Prošle godine tek ih je jedan korak dijelio od dugo iščekivane titule prvaka. Na početku sezone Nada je pobijedila u Splitu rezultatom 14:10. Zbog relativno male prednosti u međusobnom susretu ove subote iščekuje se otvoren susret i velika borba za startnu jedinicu, odnosno prednost domaćeg terena u finalnoj utakmici. Prošlo kolo splitska momčad bila je slobodna.

Posljednja prvenstvena utakmica Nade, odigrana u Ljubljani 3.studenog, pokazala je koliko je jednomjesečni izostanak priličnog broja reprezentativaca poremetio ritam splitske momčadi. Unatoč stalnim problemima s izostancima i ozljedama, stručni stožer i igrači splitske momčadi tijekom protekla dva tjedna vrlo intenzivno su se pripremali za susret u Zagrebu. Bliži se završnica prvenstva i momčad mora biti spremna za sve izazove.

Karakter momčadi stvara se godinama, a upravo je Nada dosad pokazivala odlučnost da u najvažnijim i odlučujućim utakmicama pruži svoj maksimum. Izuzetna motiviranost i dokazana kvaliteta kod obje momčadi garancija su ljubiteljima ragbija da ih na Krtičnjaku u subotu iščekuju istinski sportski doživljaj.

Također vrlo zanimljiv susret iščekuje nas u Sinju. Momčad Marka Grčića svima je tvrd orah na sinjskoj Trnovači. Zbog čestih izostanka igrača na gostovanjima, ove sezone momčad uglavnom igra u ritmu toplo-hladno. U subotu znamo da u sastavu neće biti Nike Pavlovića. Pomalo naivno zarađen crveni karton, prošle subote u susretu sa Zagrebom, ostavio je momčad Sinja bez ovog iskusnog i kvalitetnog igrača, vrlo važnog u strukturi sinjske momčadi.

S druge strane Ljubljanu nakon poraza kod kuće čeka vruće gostovanje u Sinju. Prema najavama iz Ljubljane zbog bolesti nekolicine igrača momčad će se odrediti u posljednji trenutak ovisno o zdravstvenom statusu.

Kup Hrvatske

Bogat ragbijaški vikend biti će upotpunjen utakmicama Kupa Hrvatske:

Split 17.11. 2018.       Kup Hrvatske za žene              Igralište Ragbi kluba Nada, 12 sati

Split 18.11. 2018.       Kup Hrvatske   Juniori U-18   Igralište Ragbi kluba Nada, 14:30 sati

Sinj, 18.10. 2018.       Kup Hrvatske   Kadeti U-14   SC „Andrija Alčić i Ivica Poljak Sokol“ 13 sati

Autumn Internationals

Sraz svjetskog ragbijaškog Juga i Sjevera nastavlja se utakmicama ove subote:

Italija – Australija    Stadion  Euganeo   Padova                                    14:00 sati

Wales – Tonga                       Principality, Cardif                                  14:30 sati

Engleska – Japan                   Twickennham , London                           15:00 sati

Škotska  – Južna Afrika         Murrayfield , Edinburg                            17:20 sati

Irska – Novi Zeland               Aviva, Dublin                                          19:00 sati

Francuska – Argentina          Pierre-Mauroy, Lille                                 20:05 satiKomentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime