Podijelite

Na Šipanu, točnije u mjestu Suđurađ, sve se glasnije priča kako je njihova povremena sumještanka Željka Markić, inače poznatija kao čelnica udruge U ime obitelji, sklopila dogovor sa Sestrama franjevkama od Bezgrešnog začeća s Danča oko njihove derutne nekretnine u Suđurađu, koju bi joj časne dale u koncesiju za otvaranje turističkih sadržaja.

Mještani kažu kako se koncesioniranjem nekretnine, koja je prije bila samostan, planira otvoriti hotelčić s pratećim ugostiteljskim ponudama. Tragom te informacije novinari Dubrovačkog dnevnika obratili su se časnim sestrama s Danača, koje su potvrdile da bi voljele taj bivši samostan staviti u komercijalnu funkciju.

-Bile bismo jako sretne kada bismo dale imovinu sa Šipana u koncesiju. Dobro bi nam došli ti prihodi, a mi same nemamo novaca za obnovu. S nekoliko zainteresiranih osoba vodili smo razgovore oko koncesije, ali još uvijek nismo postigli nikakav konkretan dogovor – kazale su časne sestre ne želeći ulaziti u identitet zainteresiranih osoba.

Koncesija za otvaranje turističkih sadržaja dala bi se na određeni broj godina, nakon čega bi nekretnina opet bila u čistom vlasništvu časnih sestara s Danača.

-Koncesija bi bila na 30, 50 ili više godina, opet ponavljam, nemamo još nikakav konkretan dogovor. Ako nađemo zajednički jezik sa zainteresiranima, lako ćemo dogovorit broj godina – ističu časne sestre te dodaju da nekretnina nije pod nikakvom kulturnom zaštitom.

Među mještanima otoka najprije se pojavila informacija kako je dogovor između Željke Markić i vlasnika već postignut, no to zasad ipak nije točno i dodjela koncesije tek se treba realizirati, piše Dubrovački dnevnik.Podijelite

Komentiraj

Napišite komentar

* Obvezno potvrditi GDPR

*

Slažem se

Upišite svoje ime