Joan Carrilo i Mario Branco produžili ugovore s Hajdukom

Trener Hajduka Joan Carrillo i sportski direktor Mario Branco su objavili da su produzili ugovore.

Nakon dugog iščekivanja svih simpatizera Hajduka, na današnjoj konferenciji za novinare je objavljeno da trener Hajduka Joan Carrillo i sportski direktor Mario Branco sigurno ostaju još jednu godinu. U pratnji predsjednika Hajduka Ivana Kosa potvrdili su da su potpisali nove ugovore.


– Htio bih vam se zahvlaiti na ovoj sezoni i suradnji. Nadam se da ćemo i u idućoj sezoni pisati i pričati lijepe stvari o Hajduku. Objavljujem sa srećom da su trener i sportski direktor produžili. Bitni su stabilnost i kontinuitet, a to ovim činom upravo radimo. Rezultatski smo si postavili određene ciljeve, gradimo priču i nadamo se da ćemo jako koračati kroz iduću sezonu. Te ispuniti sve ciljeve. – rekao je predsjednik Hajduka Ivan Kos.

– Prije jednu godinu bili smo u Bijelom salonu i poznajem većinu lica od tada, nakon jedne godine sad sam opet tu. Mogu potvrditi da ću tu biti još jednu godinu i zahvalio bih se predsjedniku što ću biti ovdje. Prepoznat je moj rad i sad sam u puno boljoj poziciji prije godinu dana. Poznajem klub i očekivanja su puno veća. Neke poteškoće su tu još uvijek, ali imamo stabilnost. Stabilnost se vidi što su tu sportski direktor, predsjednik i trener, a stabilnost je ključna. Stabilnost je ključna za sve u klubu i moramo biti svi zajedno tu. Čak i vi mediji, znam da loše stvari prodaju medije, ali želim da pišete u budućnosti o pozitivnim stvarima koje će se dogoditi. Čitam vas svaki dan i znam što pišete, ali ključ je da budemo na istom putu zbog stabilnosti. Nisam u potpunosti zadovoljna sezonom, ali činit ćemo sve na poboljšanjima. Velike zasluge idu i Krešimiru Gojunu i Saši Bjelanoviću koje su potkrijepljene brojkama koje stoje iza njih. Ljeto donosi mnoga očekivanja u Europskoj ligi, a moja su očekivanja biti kompetitivan kroz cijelu sezonu. Ove godine smo bili jedan penal od Europske lige, a ove godine moramo bolje od toga, tako i u kupu i u prvenstvu. Ostajem dokle god osjetim potrebu i da radim najbolje svoj posao. – rekao je Mario Branco.

– Za mene je ovo jako važan dan i jako sam sretan. Sretan sam zato što su ovdje pristuni ljudi koji su vjerovali u moj rad zato što su mi u svakom momentu davali povjerenje. Dali su mi slobodne ruke u mom projektu i mislili na mene kao osobu. za mene je to jako važno, sretan sam i želi im zahvaliti.Predsjedniku, sportskom direktoru, cijelom klubu i svima koji su mi dali povjerenje. Želim se zahvaliti i svojim igračima jer zato što sam produžio ugovor, oni su isto zaslužni. Napraviili su sjajan posao i adaptirali su se u svim situacijama. Ne želim govoriti o prošlosti jer pred nama stoji još jedna važna utakmica. Trebamo raditi i dalje da bi ovaj progresivni rad bio jači i snažniji. Cilj je taj kojeg smo stavili već od prvog dana i to je ono što se pokušava staviti svakog dana. Ja vam zahvlajujem i hvala vam lijepa. – zaključio je trener Carrilo.

Zašto ste se odlučili produžiti ugovore?

– Stabilnost i kontinuitet su razlog za to jer želimo gradtiti za buudućnost. – rekao je Ivan Kos.

– Stabilnost je ključna, a ja je ne želim prekidati. Kada sam stigao prošle godine nisam poznavao dobro klub, a sada sam godinu dana iskusniji. Kada sve sagledamo zašto ne ostati? – potvrdio je Branco.

– Osjećaj koji sam imao ovih dana je taj da je samo pitanje vremena da napravimo još bolji posao i poboljšamo našu momčad te sam dobio pozudanje da ćemo doći do dogovora. Sve ono što su mi prezentirali od samog direktora do predsjednika, pa i njihova pažnja vidio sam da neće biti problema oko produženja ugovora. – dodao je trener Carrilo.Da li su ugovori višegodišnji i koji su ciljevi?

– Ugovori su jednogodišnji, ne iz razloga što ne postoji nepovjerenje, već iz razloga što je nogomet ne predvidljiv te se na taj način štitimo. Što se tiče ciljeva. Mi moramo ići korak po korak. Da je moglo biti bolje ove sezone, naravno da je, ali mi svaku sezonu idemo prema iskoraku. – rekao je Kos.

Kada će biti moment da potpišete dugogodišnji ugovor?

– Profesionalac sam i mislim da se moj rad mora temeljiti na rezultatima. Nakon svake godine sagledat ćemo rezultate i po tome produživati ili ne produživati ugovor. U nogometu ako nemate rezultate ne ostajete dugo. To je jedan pritisak, ali ja sam spreman na to.
Carrillo: Mislim da znam koja su pravila ove igre. Jako sam sretan što sam u ovom gradu i klubu. Mislim da ne postoji zapreka financijskog karaktera. Moramo postići rezultate i ako se postignu slijedit će se i dalje. Ono što vrijedi u svijetu nogometa su samo rezultati. – rekao je Branco.

Koji će igrači potpisati ugovore, a na posudbi su?

– Kao što znate imamo još vremena za odlučiti o tome. Za sada samo razmišljamo o posljednjoj utakmici i ciljevima koje smo postavili za nju. – zaključio je Branco.

Imate nekoliko stvari za odraditi do kraja ove sezone? Po kojim ćete prioritetima djelovati?

– Ponosan sam svaki dan jer sam sportski direktor Hajduka i radim svoj posao najbolje što znam. Imao sam grešaka i trudim se ispraviti ih. Ispraviti greške mi je važnije nego govoriti o uspjesima. Svojim suradnicima priznajem uspjehe, kao Krešimiru gojunu s omladinskom školom, pa Lozi s drugom momčadi i Saši Bjelanoviću. Ostvarili smo dosta rezultata, ali imali smo i grešaka te moramo biti bolji i ostvariti dogodine veće rezultate. Ponosan sam na rezultate, ali dogodine moramo raditi na tome da se greške ne događaju. – odgovorio je Branco.

Hoćemo li dogodine imati istu konferenciju?
– Očekujem da ćemo se i dogodine na isti način sastati ovdje. Veliki minus mog boravka ovdje je što obitelj nije sa mnom, ali izostanak moje obitelji u Splitu me tjera da se maksimalno posvetim poslu. – rekao je Branco.

Kritizirani ste zbog velikog broja stranaca u ekipi?

– Doveli smo neke igrače prošlog ljeta. Ponosan sam na svoja dovođenja, ali bilo je i nekih grešaka. Imamo ograničen prostor dovođenja igrača iz Hrvatske. Ili su rezervirani za neke klubove, ili ne zadovoljavaju kvalitetom za Hajduk. Kod mene je primarna kvaliteta, a ne boja kože, vjera ili nacionalnost. Ako postoji igrač dobre kvalitete iz Hrvatske kojeg mogu dovesti, naravno da će biti u klubu. – zaključio je Branco.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0