Carrillo: “Očekujem veliku utakmicu protiv velike momčadi, a rezultat je uvijek otvoren”

Erceg: "Zašto ne bi bili optimisti"

Hajduk sutra igra uzvratnu utakmicu Europske lige na Poljudu protiv engleskog Evertona. u provj utakmici Everton je pobijedio 2:0, a sutrašnji susret najavio je strateg Hajduka Joan Carrillo i napadač Ante Erceg.


– Očekujem veliku utakmicu protiv velike momčadi, a rezultat je uvijek otvoren. Uz podršku publike možemo proći. – rekao je Carrillo.

– Sigurno da će biti teška utakmica. U minusu smo zbog ta dva pogotka, auz pomoć publike ćemo dati sve od sebe i ić na sve ili ništa. Zašto ne bi bili optimisti. Atmosfera je odlična i mi ćemo sigurno dati sve od sebe. – kazao je Erceg.

Bilo je problema s ozljedama, Carrillo je stoga upitan na koga može računati sutra i hoće li igrati Erceg.

– Igrači koji neće igrati me ne brinu. Brinu me oni koji će biti u momčadi. Ne smijemo žaliti za njima. Već znamo da neće igrati Futacs, Ohandza će pauzirati 2 tjedna, a s Lopezom ćemo vidjeti sutra. Okrenimo se ovima koji će igrati sutra.

– Prvo sam rekao treneru u Liverpoolu da nisam sto psoto spreman, ali ušao sam tamo. Odigrao sam 90 minuta protiv Rudeša i bol me već prolazi. Za sutra ću biti sto posto spreman. – kazao je Erceg na što je dodao Carrillo 200 posto.


Može li momčad postići sutra balans 90 minuta u obrani i napadu?

– Mi smo analizirali Everton. Inače treba pametno igrati s njima. Najbitniji je balans prema naprijed i nazad. Najbolje se vidjelo na utakmici Cityja i Evertona kad je City pogriješio, e to se nama ne smije dogoditi. Mi znamo igrati i imamo svoje šanse. – kazao je Carrillo.Ako Ohandza nije spreman, hoće li igrati Said?

– Može biti. – odogvorio je kroz smijeh i nastavio: – Prvo da objasnim da su nama od 4 napadača 4 ozlijeđena. Said je sigurno jedna od opcija, pokazao je dobru igru u Rudešu. – odgovorio je Carrillo.

Postoji li mogućnost da iznenadite sutra s nekim mladim igračem u prvih 11?

– Ja poštujem sve što se radi u drugim kategorijama. Poštujem i politiku kluba. Ako je dobar mladi igrač igrat će, ako je dobar stariji igrat će. Ako smatram da sam ja najbolji igrač, ja ću igrati. – odgovorio je Carrillo.

Kako vidite prošlu utakmicu s Evertonom?

– Prva stvar koju sam primjetio kada smo igrali s Evertonom je da igraju dosta okomito na gol. Primili smo dva gola, ali u drugom poluvremenu vidio sam naše šanse. Na Goodisonu smo se natjecali, a sada želim pobijediti. – kazao je Carrillo.

Mislite li da Hajduk može proći?

– Moje prvo pitanje sutra igračima će biti “Onaj koji ne vjeruje da možemo proći neka izađe iz svlačionice”. Naravno da bi bilo dobro da postignemo zgoditak u prvom poluvremenu, ali nije toliko potrebno. Najvažnije odigrati pametno i čekati svoju šansu. – rekao je Carrillo.

Upitan je i jel vidi prednost u tome što su igrali u nedjelju, a Everton u ponedjeljak.

– I mi smo imali takav ritam utakmica. Mi imamo 25 dobrih igrača i dosta ozljeda. To s danom više nije uopće bitno. Vidjet ćemo. Ispred nas je dobra utakmica, dobra atmosfera, protiv dobrog tima.

Za neke igrače je ovo jedna najvećih utakmica u karijeri. Što ste učinili da ne ostanu impresionirani?

– Prije svega igrači sami moraju biti svjesni da ne igraju za jednu ovakvu utakmicu nego za više ovakvih utakmica. Oni su sami svjesni da idu naprijed iz dana u dan. Spremaju se ua budućnost da im ovakve utakmcie budu svakodnevne. – istaknuo je.

Poruka publici?

– Znamo da će biti pun stadion tako da ih netriban pozivat. Napravit će dobru atmosferu i kad ne budemo mogli više trčat oni će nam dat tu snagu. Uz njihovu pomoć možemo do rezultata. – kazao je Erceg.

Jedna novinarka je inzistirala na navodnom neprimjerenom ponašanju Torcide u Liverpoolu.

_ Prije svega mislim da smo mi poruku dali sami. Tih 35 tisuća ljudi koji dolaze sutra je poruka i nama. Iz tog razloga mi ćemo dati svoju poruku prema njima i svoj maksimum. Ovo što se događalo na tribinama to je iza nas. – zaključio je Carrillo.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0