Carrillo nakon sezone: Poboljšat ćemo rezultate i radit ćemo na tome do kraja

Carrillo je održao konferenciju za novinare nakon završetka sezone

Hajduk je zaključio prvenstvo pobjedom u Koprivnici nad Slaven Belupom, 1:2 s dva gola Futacsa. Bijeli su sezonu zaključili na trećem mjestu prvenstvene ljestvice sa 69 bodova te 70 postignutih golova i 31 primljenim.


Ukupan rezime sezone na današnjoj press konferenciji dao je trener prve momčadi Joan Carrillo.

– Prije svega htio bi reći da sam jako zadovoljan. Što se tiče momčadi znamo jako dobro što želimo. Znamo što sve treba zamijeniti i promijeniti i radit ćemo na tome. Naš sportski direktor radi jako dobar posao.

Na kojim pozicijama se želite pojačati?

– To će ovisiti. Mi znamo koji nam profil igrača treba. Imamo plan A, B i C. Sve će to ovisiti o tržištu. Nekada bi htjeli imati Mercedesa, ali niste u mogućnosti. Što imamo više opcija, manje se brinem i kada dođe vrijeme za to vidjet ćemo. Kad se bude radilo na ovome bitno je da se utiho radi, budući da to sve škodi našem sportskom direktoru da odradi cijeli posao koncentrirano.

Znaju li igrači na koga se ne računa?

– To je posao kojeg u ovom trenutku obavlja sportski direktor. S igračima kojima ističe ugovor, hoće li se produžiti ugovor. Idemo prema naprijed, a ovih dana ćete imati pressicu sa sportskim direktorom pa će vas on obavijestiti o svemu.

Gdje je momčad najslabija?– Meni je jasno da bi vi htjeli imati sve odgovore o pozicijama. Zamolio bih vas da ne očekujete od mene komentare u trenutku slaganja igračkog kadra. Ja vam mogu ponuditi rezime onoga što je bilo. Dakle došao sam dvije utakmice prije zimske stanke s jednom momčadi koja je već bila posložena. Prilikom moga dolaska pokušao sam promijeniti neke stvari koje slijede moju filozofiju. Ne zato što sam ja bolji ili lošiji od prijašnjeg trenera, već iz razloga što sam angažiran za promjenu. Prije Božića izgubili smo golmana i još jednog igrača, polušpicu također. Doveli smo još jednog golmana, došao je Pero (op.a. Pero Bosančić), Terzijev i još neki momci (op.a. Lorenco Šimić, Marko Pejić). Uz sve nedaće i probleme nastavili smo s radom. Najbitnije u cijeloj priči da su igrači slušali moje savjete i poslušali jednu filozofiju koja je dolazila od trenera i kluba, ali najveći iskorak koji sam uspio napraviti je da igrači vjeruju da mogu više i uvjereni su u filozofiju kojom će doći do cilja te se to obistinilo na način koji treba. Uvjereni su također da ovakvim radom i tempom možemo puno toga napraviti. Znači sad nam nedostaje taj korak naprijed u poboljšanju i to je uvijek ispred. Jako je teško kupovati na tržištu i mi smo sad na dobrom putu.

 

Je li vam postavljen imperativ prvog mjesta prilikom potpisa novog ugovora?

– Potpisao sam ugovor na jednu godinu. Imam ugovor po kojemu ću morati ispuniti neke rezultatske obaveze. Nismo spominjali neke momčadi u tom kontekstu, ali to su nama predispozicije i utakmice koje nas vuku naprijed. Znači idemo redom i pomalo naprijed.
Dobili ste nekoliko mjeseci za prilagodbu, a u zadnjih nekoliko kola imate učinak Rijeke.

Dobili ste nekoliko mjeseci za prilagodbu, a u zadnjih nekoliko kola imate učinak Rijeke. Znamo da ne možete obećati titulu, ali možete li reći hoćemo li se boriti za titulu?

– Prije svega u moje ime i ime igrača ja se zahvaljujem. Što se tiče nogometa, digod uđe digod ne uđe. Nekad je baš guraš da bi ušla, a drugi put sama uđe. Znači ne bi htio ponavljati obećanja, ali to mi je cilj. Imam vjeru u igrače, klub i u vas jer ste jako pametni. Ima tih dana kad lopta neće da uđe, ali ako neće tad uć će drugi put i za to treba jako raditi. Uvijek se veselim pobjedi i kad igram protiv rođenog brata želim ga pobijediti. Mi ćemo učiniti sve za to. Tu ovisi mnogo faktora, ali se nećemo povući nikako. Ovaj klub ima veliku podršku navijača i nikada neću razmišljati kako izjednačiti nego kako dobiti utakmicu.

Ima li u Almeriji ili Videotonu igrača koje bi voljeli vidjeti u Hajduku?

– Svakako momčad ima zanimljivih igrača. Ne bi sad htio otići daleko. Volio bi da me shvatite. Razlika je između Videotona i Hajduka. Znači igrači Hajduka moraju ispuniti neke uvjete i liga je različita. Različiti faktori utječu na to da ih se čini različitim iz tog razloga neki igrači koji su dobri za Videoton ne bi bili dobri za Hajduk i obrnuto. Jedna stvar im je zajednička, koja mi daje nadu, igrači ovise sami o sebi da bi se ojačala momčad i mora postojati uvjerenje igrača. Ta vjera je koja me veseli kod obje momčadi.

Koje su pozicije potrebne, ako ne možete pričati o imenima?

– Vraćamo se na istu temu. To je u domeni sportskog direktora, ali pokušat ću ponovno objasniti. Nakon što je završilo prvenstvo i kad smo vidjeli statistiku, recimo da smo postizali 2.8 golova po utakmici, a primili 0.8 golova. Tu ima granica koja se mora poboljšati, posebno obrambenom dijelu. Što se tiče napada tu je suvišno pričati, eto jedino trebamo smanjiti obrambenu granicu.

Hoće li biti promjena u sustavu igre?

– Nadam se da ćemo ući u Europsku ligu. Kako je sportski direktor objašnjavao cilj je je učiti što manje promjena iz razloga jer već imamo bazu. Tu smo učinili korak naprijed i bilo bi šteta mijenjati. Ako se učine male promjene to će biti dobra vijest. Mi smo svi u tome i nedostaju nam mali komadići čitave slike formacije, ali opet je cilj da se poštuje ono što imamo sada.

Možete li prokomentirati igru reprezentativaca?

– Što se tiče Tudora on je odigrao fantastičnu utakmicu s jakim intenzitetom. Ako ste uspjeli vidjeti on je nakon ukradene lopte asistirao. Prvi gol je bio jer je on malo stisao u napadu i tu je na vidjelo došla njegova brzina i kvaliteta. U drugom poluvremenu se počeo primjenjivati umor. Nikola Vlašić s moga stajališta je svaki put s loptom u nogama jako pametno doigrao. To je ono što učim igrače da imaju slobodu mišljenja. Što se tiče Nižića i čitave momčadi jako su dobro stajali nazad. Meksiko nije stvorio puno prilika. U drugom dijelu napravile su se zamjene i pokazalo se da se moralo više braniti u odnosu na prvo poluvrijeme, ali intenzitet i volja je dovela d pobjede. Poslije utakmice oko 5 ujutro sam se čuo s Nižićem i jako smo zadovoljni obojica i prenio sam mu čestitke za sve koji su bili tamo. To je jako bitno i za Hajduk.

Koliki je problem što je prva utakmica u Europi 31.srpnja, a rok traje do kraja osmog mjeseca?

– Sportski direktor se za to sprema već mjesecima. Dakle aj igrač kojeg budemo trebali možda će doći sada, a možda i za dva mjeseca. Postoji mogućnosti da ne znamo što će se dogoditi s tim igračima koje želimo i to je na sportskom direktoru. Jako dobar posao radi sportski direktor i odlično surađujemo.

Kako ćete provesti odmor?

– Imat ću jako malo vremena za odmor jer moram produžiti licencu. Moram izvršiti neke privatne obaveze izvan Španjolske, a iskoristit ću odmor da provedem s obitelji nekih 8,9 dana. Moram napuniti baterije i pripremiti se za iduću sezonu. Moram biti malo i sa svojom obitelji, a oni su oni koji najviše pate u cijeloj priči i najviše nedostaju. Ali oni kad me vide ovako veselog shvate da je to sve vrijedilo. Oni me svi poznaju i oni me vole. Ja ću razmišljati 24 sata o Hajduku i kako učini iduću sezonu boljom.
Potpisao bih sutra da postoji negdje da ćemo osvojiti titulu, pogotovo kad vidim gdje nas navijači sve prate. Jedino što mogu potpisati je da ćemo sve dogodine učiniti sretnim, budući da svi to zaslužuju i velika su mi očekivanja za iduću sezonu.

Ako uzmemo ovaj kraj sezone kao polazišnu točku, koliko očekujete u idućoj sezoni?

– Ja ću uvijek raditi još više. Meni to ne vrijedi da će momčad dati 2 gola po utakmici, na meni je da to poboljšamo i povećamo, a isto tako u obrani smanjimo. Sigurno smo u mogućnosti poboljšati rezultate i radit ćemo na tome do kraja, ako treba do 96. minute onda do 96. minute u utakmici.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0