‘Čarobni pianino’ nastavlja sa malom školom u prirodi

Ovaj vikend su se pridružili gljivarskoj udruzi "Sunčanica" gdje su se djeca, a i odrasli upoznali sa čarobnim svijetom gljiva.

Foto: Vesna Munivrana

I ove godine sinjski vrtć “Čarobni pianino” nastavio je s mini školom u prirodi. Iz vrtića posjećaju da su prošle godine zajedno s djecom i roditeljima obilazili izvore u našoj okolici dok su ove godine počeli sa sasvim drugačijom temom.


Ovaj vikend su se pridružili gljivarskoj udruzi “Sunčanica” gdje su se djeca, a i odrasli upoznali sa čarobnim svijetom gljiva.

U petak su svi zainteresirani sudjelovali na promociji knjige o gljivama, a u subotu smo izašli na teren. Atmosfera je bila vesela i opuštena, naučili su razlikovati nekoliko vrsta gljiva,a poslije terenskog dijela djeca su sudjelovala na radionici koju je pripremila udruga BIOM.

Ovom prilikom zahvaljuju se svima koji su omogućili da ovaj vikend provedemo upoznavajući nove sadržaje,a posebno se zahvaliuju teta Mirjani koja je s nama bila na terenu i s velikom ljubavlju i strpljenjem odgovarala na sva pitanja.

Jučer je povodom dvadesete godišnjice rada gljivarske udruge “Sunčanica” Sinj u prekrasnom ambijentu izletišta Podstrana u Hrvacama održana gljivarijada. Po prekrasnim terenima Zelova u sakupljanje gljiva uputilo se oko stotinjak ljudi.

Posebnu pažnju u sakupljanju gljiva plijenila su djeca iz vrtića “Čarobni pianino” iz Sinja. Po završetku gljivarenja druženje je nastavljeno u Izletištu Podstrana gdje je sve prisutne čekao kotlić spremljen od 10 vrsta gljiva ,a najmlađi su osim u igri uživali i u palaćinkama. Na stolovima je bilo izloženo oko 70 vrsta gljiva,koje je ljudima determinirao prijedsjednik HMGS-a Branko Bartolić.

Prije samog završetka gljivarijade dodijeljena su priznanja svima koji su pomogli u organizaciji. Najviše oduševljava kod prisutnih izazvala je dodjela zahvalnica osnivačima udruge,bračnom paru Budinski i bračnom paru Šego koje im je uručio predsjednik udruge.

– Posebnno bih se zahvalio ljudima iz izletišta Podstrana na ogromnoj pomoći – kaže Stipe Gabrić, predsjednik gljivarske udruge “Sunčanica” Sinj.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime