Carillo: Utakmica traje 180 minuta, najbitnije je da momci imaju vjeru u prolaz!

Uoči prve utakmice 3. pretkola Europske lige, riječ je uzeo trener Joan Carillo

Hajduk u četvrtak od 20 sati igra prvu utakmicu trećeg pretkola Europske lige protiv danskog Brondbya. Uoči okršaja s Dancima, trener Joan Carillo održao je konferenciju za medije.


Trener Hajduka kazao je kako ih očekuje dvoboj protiv neugodnog protivnika kojeg je i analizirao.

– Sedam utakmica kući, izgubili su i dobili po tri utakmice, dok su jednom remizirali. U zadnjih sedam utakmica primili su osam gol golova. Igraju vertikalno, protiv Finaca su imali manji posjed lopte, ali su Finci imali samo jedan udarac u gol, a s druge strane ih je Brondby imao 26. Posjed lopte je u drugoj utakmici bio još veći na strani Finaca, a opet je Brondby imao veći broj udaraca na gol – kazao je trener Hajduka i dodao kako su izuzetno opasan protivnik kada uzmu loptu.  Ovakve utakmice traju 180 minuta, moramo biti pametni. Brondby je drugačija momčad od Levskog, ali ako se pametno postavimo mislim da smo favoriti.

Carillo je dodao i kako je u cijeloj priči vrlo bitno kako diše momčad

– Loptu trebamo držati, jer ako ne bude tako moramo se braniti, a mi to baš ne znamo. Moramo osjetiti gdje nam lopta treba biti, a gdje ne – kazao je Španjolac, i dodao- Mi moramo paziti, utakmica traje 180 minuta. Mi smo Hajduk. Najbitnije je da momci koji će igrati imaju vjeru u prolaz, to je ideja koju imam i na njoj ćemo raditi 180 minuta. Možda i više. Bilo bi idealno pobijediti obje utakmice, ali bit će komplicirano. Nije tek tako pobijediti sa 4:0, na primjer. Ako napravimo sve što smo željeli ići ćemo dalje-

Carilla su novinari pitali i razmišlja li o mijenjanju izvođača slobodnih udaraca, koje sada većinom izvodi Radošević


– Razmišljam o svemu, radili smo više na strategiji. Kada dođe do prekida, ako je igrač uvjeren da će dobro izvesti slobodnjak, onda mu vjerujemo svi. To znači biti momčad, ako zabijemo, bit ćemo zaslužni svi zajedno, a baš tako da i ne zabijemo – kazao je Carillo.

O svom protivniku kazao je i da Brondby igra po dubini, a ne po stranama. – S desne strane imaju brzog beka, a znamo i podatak da 65 posto pogodaka postižu nakon centaršuta. Opasni su iz tih situacija. Oni su u toj igri dominantni. Oni imaju jasnu viziju i igrat će protiv nas kao protiv bilo koje druge momčad, ali znamo gdje su slabi i koje su naše kvalitete – kazao je Španjolac.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0