Capak: Mjere ćemo popuštati kad brojke značajno padnu zbog cijepljenja

Ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak je rekao da će građani i nakon primanja druge doze morati nositi maske


Puno je pitanja i danas, kada se krenulo s drugom dozom cjepiva protiv koronavirusa. Svi koji su do danas dobili prvu dozu, u sljedeća tri tjedna dobit će drugu dozu.


Ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak za RTL je rekao da će građani i nakon primanja druge doze morati nositi maske.

”Znanost ne zna odgovor na pitanje da li osoba koja je imuna može biti kratkotrajni nositelj virusa i prenijeti taj virusa na nekoga drugoga. U to ne možemo biti sigurni i zato preporučujemo svima, bez obzira bili cijepljeni ili preboljeli covid, da se drže epidemioloških mjera”, kazao je Capak.

”Međutim, kad nam brojke značajno padnu zbog toga što smo se cijepili, onda ćemo moći lagano popuštati te mjere”, dodao je Capak.

Sve osobe koje se cijepe dobivaju potvrdu. Za sada se na europskoj razini ne razgovara o tome, objašnjava Capak, hoće li granice lakše prelaziti osobe koje su cijepljene. Neke zemlje su uvele mogućnost da osobe koje imaju potvrdu da su preboljele covid-19 u posljednja tri mjeseca prelaze granicu bez samoizolacije i bez testa. Međutim, to je manji broj zemalja.

Stav Europske unije je da je to diskriminacijska mjera te da se treba dodatno pažljivo razmotriti.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
1
Hagić
0
Hmmm
1
Plač
0
Grrr
5
Molim?
2Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime