Ćakula u Lvxora: “Ja bih ovog konobara hranila i čuvala kao što je vještica Ivicu i Maricu. Pa bih ga onda popapala”

"Pa Kreša zovemo muškarca koji kreše udate žene. Tako ne moramo spominjat imena, već samo moj Kreš i sve znamo o kome priča"

-Lipo namisti tu kosu – cijela nervozna, naređivačkim glasom obrati se Sanja Luci.
-A, što mi fali kosi?
-Dobar frizer!
-Eto nemam nidi pametnije trošit pare nego na frizuru.
-Kako ćeš se ponovo udat, ostat ćeš raspuštenica cili život!- Sada je ovo bio zabrinuti ton, jer ne imati muškarca pored sebe koji će ti omogućiti ispijanje kave u Lvxora za nju je bio promašen život.


-Jesi dosadna sa tom udajom, eto sve mene babu čekaju bogati muškarci. Oni čekaju mlada piplice.- Osjeća se u Lucinom glasu dosada na tu temu.
-Ti stvarno ništa ne znaš. Pogledaj samo po fejsu koje operacije rade po licu. Da ne piše ime i prezime ne bi ih ni’ko pripozna, ali šta ih briga, uvatili su sponzora i briga ih što im se cili Split smije.

-Mogla bi onda dignit hipoteku na stan da napravim koju operaciju?- Sada se već Luce smijala.

-Ma koja hipoteka, nađi kojeg oženjenog bogatog, koji će to sve platiti, a posli traži muža.-Ubaci se Marta u razgovor. Po obliku usana vidjelo se da priča iz osobnog iskustva.
-Pametno ti kaže Marta- dobaci Željana. – Ja da sam na tvom mistu prvo bih uložila u kapke, vidi kako su ti pali, a bome i podočnjake bi tribala dobro zategnuti.
-Nos ti je dobar, imaš sriću, a ne ja, dva puta sam ga operirala. Muž mi za drugi put i ne zna, bio je na brodu.- nadoda Silvana.

-Eto vidiš!- Sanja cijela ponosna na svoje pametne prijateljice, ali nije je više zanimala njena udaja, jer su upravo ušle, po zadnjoj modi obučene, dvije žene. Uzdigla se da bi ih mogla cijela promotriti, jer je veoma bitno imaju li ovu subotu nove cipele. Primijetila je da cijeli mjesec Dubravka nije kupila nove. Kada je uočila da je u cipelama koje je već vidjela, cijela ustreptala, kao da joj o toj informaciji ovisi život, prošapta da je ne čuje Dubravka, ali sve za stolom da.

-Izgleda da je Dubravki ponovno muž uzeo karticu.
-Ma daaaaajjjjj!- sve u glas, u čudu, tiho izgovore.
-Je garant!- Ponosna Sanja što je shvatila tu bitnu novost.
-Da je znati, je li zbog novog Kreša ili je izgubila busulu na peglanju – upita Marta lagano dodirujući napućene usne, tako nježno, da ni rođeno dijete tako ne mazi.
-Znam da peglanje ne znači da je pretjerala oko košulja ili lancuna. Ali što znači Kreš?- začuđena Luce.-Pa Kreša zovemo muškarca koji kreše udate žene. Tako ne moramo spominjat imena, već samo moj Kreš i sve znamo o kome priča, –objasni Silvana, kao da priča kojoj je pastom jutros oprala zube.

-Di su moje drage cure?- uleti Dubravka, šaljući svima poljubac. Nisu još ni odložile torbicu već im je konobar donio kave.- Ma vidi moga najdražeg konobara.- Nježno izgovori, a rukom lagano, kao slučajno, prođe preko njegove stražnjice. On se nezainteresirano nasmije, ali u očima se vidjela istina. „Radi ti baba šta želiš, samo ostavi dobru manču.“
-Je li koja zna, da li je ovaj bombončić nekoj od nas bio Kreš. Ja bih ga hranila i čuvala kao što je vještica Ivicu i Maricu. Pa bih ga onda popapala – željana se cijela uživjela u svoj hranidbeni lanac.-Nije! Izgleda da ima curu koju voli – tužno potvrdi Dubravka.
-Pa to je još i bolje neće okolo lajat. Najviše volim zaljubljene, ti su mi najzanimljiviji. One koje svaka od nas može imati ne hrani mi ego, a i moga bi mi muž saznat. Jedva sam se izvukla iz prošle avanture. Saznao je za Kreša, a nisam ga se još bila zasitila- ljutim očima objasni Željana.

– Žene moje, moram vam ići, trebam doći doma prije nego čistačica otiđe, da provjerim kako je sredila. Ovo mi je treća ovu godinu, tribat ću malo ovoj progledat kroz prste, ako ne želim sama prati prozore.

-Ajmeeeeeee…. Užas – u jednom glasu uzviknu osjećajući se strah od pranja prozora.
Kada je izašla kroz vrata u trenu se Marta okrene prema svima.
-Jeste li joj vidjele kako joj stoje rebatinke?

-A jesam, užasno, misli ako kupi rebatinke od ijadu kuna da će joj stati k’o onoj od dvadeset.- Cinično zaključi Marta.- Uh, koja ura, doći će moj klipan doma i ako me ne nađe, odmah će vrtit po mom mobitelu – digne se i u sekundi nestane kroz vrata.
-A našto joj usta sliče, je li ona svjesna da je redikul. Slušaj Luce, tebe ću ja uputit kako da uvatiš bogatog muža, pametno ćeš uložit novce. Tribaš imat dobru garderobu, na fejsu izbaci guzu i prvi sastanak u mraku da ne vidi sve bore, a do jutra ćeš ga obradit. Viruj mi tvoj je i bitnije sve njegove kartice.

-Onda ćeš moći uživati svaki dan na kavici u Lvxora i na Rivi – pogledom punim ispraznih želja, zaključi Sanja.

Moja reakcija na članak je...
Vau
3
Haha
6
Hagić
0
Hmmm
4
Plač
1
Grrr
3
Molim?
3

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime