Caktaš na odlasku iz Hajduka, evo koliko nudi klub iz Kine

Trenutačno su aktualne dvije opcije.


“Prijelazni rok počinje 18. siječnja. Novi sportski direktor će razgovarati, ali u ovom trenutku Caktaš i menadžer dali su mi do znanja da rade na transferu i to je zasad dovoljno”, rekao je jučer Hajdukov predsjednik Lukša Jakobušić.


Caktaš je već godinama najbolji Hajdukov igrač i jedan od najboljih nogometaša hrvatske lige. Najplaćeniji je igrač splitskog kluba s kojim mu ugovor istječe na kraju sezone. To znači da Caktaš već sad može pregovarati s drugim klubovima i potpisati predugovor s nekim klubom, a Hajduk za šest mjeseci napustiti bez odštete, piše Index.

Hajduk mu nudi novi ugovor, ali financijski lošiji od aktualnog. Ne pristane li na Hajdukovu ponudu, 28-godišnji Caktaš će na proljeće vjerojatno utakmice gledati s tribina, a to ne odgovara ni klubu, ni njemu.

Jedino rješenje je transfer. Trenutačno su aktualne dvije opcije. Prva je jedan klub iz Kine, koji je spreman Splićanima platiti milijun i pol eura na ime odštete, a druga Bliski istok, otkrivaju Sportske novosti. Caktaš je u ovom trenutku bliže Kini jer teško da će se do kraja prijelaznog roka javiti klub koji nudi više novca za igrača kojeg za pola godine može dovesti besplatno.

Nedavno je Caktaš rekao da ga novac ne zanima, već isključivo vizija kluba.

“Financije nisu nikakav problem, mene zanimaju plan, vizija i budućnost kluba. Na tu temu ćemo više razgovarati. Od predsjednika ste mogli čuti kojim će se on putem voditi, a ja sam rekao da financije nisu problem te da me zanimaju više druge stvari. Zanima me kako dalje, plan i vizija u narednim godinama. Dva puta sam bio najbolji strijelac lige, jednom samostalno, drugi put nas trojica, ali sve te svoje osobne titule bih zamijenio za osvajanje prvenstva s Hajdukom. Osvojio sam Kup, bio prvi strijelac HNL-a, ali nemam to prvo mjesto. Ja sam igrač Hajduka, a isto tako i navijač. Za nas igrače i navijače je ovo sve skupa jedna patnja. Ako i dalje bude patnja, onda je sve skupa besmisleno. Ponovit ću i treći put: financije nisu problem, želim osjetiti da je to-to. Onda će to imati nekog smisla”, rekao je Caktaš, a predsjednik Jakobušić mu je odgovorio da se drži terena te da viziju kluba može saznati na skupštini.

Moja reakcija na članak je...
Vau
7
Haha
2
Hagić
0
Hmmm
1
Plač
0
Grrr
1
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime