Bura u jačanju: Zatvoren dio Jadranske magistrale, Maslenice otvorena samo za osobna vozila

Za sav promet zatvorena je Jadranska magistrala (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene

Subotu na Jadranu obilježava vjetrovito vrijeme uz buru koja je bila znatno jača na sjevernom Jadranu nego u Dalmaciji. Bura najjače puše ispod Velebita. Prema podacima DHMZ-a, u Senju su izmjereni orkanski udari do 119 km/h, a u njegovoj okolici do 144 km/h. U Dubrovniku je bura imala udare do 86 km/h, Splitu 79 km/h, Šibeniku 68 km/h…


HAK javlja da je od 15:30 sati zbog olujnog vjetra samo za osobna vozila otvorena autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica. Obilazak za ostale skupine vozila je državnim cestama preko Gračaca i Obrovca (DC50 i DC27).

Kamioni s prikolicom i tegljači s poluprikolicom se isključuju na čvoru Kikovica u smjeru Zagreba i odmorištu Vukova Gorica i odmorištima prije Bosiljeva u smjeru Rijeke jer nema prohodnog pravca za tu kategoriju vozila u smjeru Rijeke i obratno prema unutrašnjosti. (Hrvatske ceste i HAC zajedničkim kapacitetima obavljaju aktivnosti sa ciljem što bržeg postizanja prohodnosti za teretni promet između Rijeke i Delnice.)

Kamioni s prikolicom i tegljači s poluprikolicom iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji i obrnuto mogu voziti autocestom A1 do čvora Sveti Rok i dalje državnim cestama preko Gračaca i Obrovca (DC50 i DC27) ili državnom cestom DC1 Karlovac-Gračac-Knin.

Za sav promet zatvorene su:

Jadranska magistrala (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene,
autocesta A7 čvor Šmrika-čvor Hreljin u smjeru Rijeke (zbog oštećenja bukobrana).


Samo za osobna vozila otvorene su:

autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica;
autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice,
Jadranska magistrala (DC8) između Novog Vinodolskog i Karlobaga,
DC25 Gospić-Karlobag,
Paški most,
ŽC5030 Platak-Kamenjak.Na Krčkom mostu zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle, a na autocesti A7 čvor Draga-čvor Šmrika te na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).

Snijeg otežava vožnju u Lici, Gorskom kotaru, Hrvatskom primorju, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj te Slavoniji. U Gorskom kotaru mjestimice pada i ledena kiša. Na pojedinim dionicama cesta vozi se otežano zbog ugaženog ili razmočenog snijega na kolniku, a upozoravamo i na moguću poledicu, osobito na mostovima i nadvožnjacima kroz unutrašnjost.

Zbog nanosa snijega na autocesti A6 Rijeka-Zagreb zatvorena je traka za spora vozila od čvora Bosiljevo 2 do tunela Rožman Brdo u smjeru Rijeke te od tunela Veliki Gložac do čvora Bosiljevo 2 u smjeru Zagreba.

Magla smanjuje vidljivost mjestimice na cestama u Gorskom kotaru, a ima je i na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između Ravne Gore i Vrbovskog. Vozače upozoravamo da na put ne kreću bez zimske opreme. Zbog zimskih uvjeta obavezna je zimska oprema na motornim vozilima, a zabranjen za kamione s prikolicom i tegljače s poluprikolicom na cestama u dijelu središnje Hrvatske, Lici i Gorskom kotaru, uključujući državnu cestu DC3 kroz Gorski kotar na dionici Karlovac-Zdihovo-Kikovica.

Katamaranska linija 9603 Split- Bol- Jelsa isplovljava iz Splita u 23:00 za Starigrad bez pristajanja u lukama Bol i Jelsa.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0