Bura doseže udare preko 160 km/h: Zatvorena autocesta preko Maslenice i dio Jadranske magistrale

Vjetar otežava cestovni promet

U subotu navečer došlo je do daljnjeg jačanja bure uzduž obale. Očekivano, najjača bura puše podno Velebita. U okolici Senja navečer je izmjeren udar od čak 164 km/h! Drugdje bura ima olujne udare, ali zasad nigdje van Podvelebitskog kanala na prelaze 90 km/h.


Bura stvara probleme u cestovnom prometu. U nastavku pročitajte izvješće HAK-a:

Za sav promet, zbog olujnog vjetra, zatvorene su:

autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak je državnim cestama DC50 i DC27 Gračac-Obrovac-Karin ili DC1 Gračac-Knin)
Jadranska magistrala (DC8) između Novog Vinodolskog i Svete Marije Magdalene,
autocesta A7 čvor Šmrika-čvor Hreljin u smjeru Rijeke (zbog oštećenja bukobrana)

Samo za osobna vozila otvorene su:

autocesta A6 Rijeka-Zagreb na dionici Čavle-Kikovica-Delnice,
riječka obilaznica između čvorova Orehovica i Škurinje
A7 čvor Draga-čvor Šmrika
DC54 Maslenica-Zaton Obrovački
DC25 Gospić-Karlobag,
Paški most,
LC 58107 od Kraljevice (DC8) do Križišća (DC 501),
ŽC5030 Platak-Kamenjak


Na Krčkom mostu zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle, a na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).

Zbog zimskih uvjeta obavezna je zimska oprema na motornim vozilima, a zabranjen za kamione s prikolicom i tegljače s poluprikolicom na cestama u dijelu središnje Hrvatske, Lici i Gorskom kotaru, uključujući državnu cestu DC3 kroz Gorski kotar na dionici Karlovac-Zdihovo-Kikovica te DC1 Vaganac-Korenica-čvor Udbina-Gračac.Kamioni s prikolicom i tegljači s poluprikolicom se isključuju na čvoru Kikovica u smjeru Zagreba i odmorištu Vukova Gorica i odmorištima prije Bosiljeva u smjeru Rijeke jer nema prohodnog pravca za tu kategoriju vozila u smjeru Rijeke i obratno prema unutrašnjosti. (Hrvatske ceste i HAC zajedničkim kapacitetima obavljaju aktivnosti sa ciljem što bržeg postizanja prohodnosti za teretni promet između Rijeke i Delnice).

Prema Dalmaciji i obratno kamioni s prikolicom i tegljači s poluprikolicom mogu voziti autocestom A1 do čvora Sveti Rok te zatim državnim cestama DC50 i DC27 Gračac-Obrovac-Karin ili DC1 Gračac-Knin.

Snijeg otežava vožnju u Lici, Gorskom kotaru, Hrvatskom primorju, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj te Slavoniji. U Gorskom kotaru mjestimice pada i ledena kiša. Na pojedinim dionicama cesta vozi se otežano zbog ugaženog ili razmočenog snijega na kolniku, a upozoravamo i na moguću poledicu, osobito na mostovima i nadvožnjacima kroz unutrašnjost.

Magla smanjuje vidljivost mjestimice na cestama u Gorskom kotaru, a ima je i na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između Ravne Gore i Vrbovskog. Zbog nanosa snijega zatvorena je traka za spora vozila od tunela Veliki Gložac do čvora Bosiljevo 2 u smjeru Zagreba. Vozače upozoravamo da na put ne kreću bez zimske opreme.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0