U klupskim prostorijama RNK Splita, na Parku mladeži danas je održana posljednja press konferencija u Prvoj ligi.

Na konferenciji za novinare prisustvovao je trener Bruno Akrapović koji je najavio sutrašnju utakmicu s Osijekom, zadnju Splitovu u 1. HNL. Utakmica će se odigrati sutra u 20 sati na Parku mladeži.

– Što reći za prošlu utakmicu? Mislim da smo taktički dominirali i stvorili niz prilika, ali pokazala se ta naša bolna točka u realizaciji. Trener može sve učiniti da se dođe do gola, ali ne može zabiti gol. I sam nisam bio strijelac kao igrač, pa možda ne mogu to prenijeti na igrače. U sutrašnjoj utakmici ćemo ići glavom na kopačku i probati doći do u situaciju da budemo ispred Cibalije

Igrači Osijeka i Lokomotive su s reprezentacijom, ruši li o regularnost prvenstva.

– Mislim da je neregularno. Ako nisu pozvani igrači iz drugih klubova, onda nisu trebali ni iz Osijeka ni lokomotive.

Koliko situacija oko ne dobivanja licence utječe na igrače?

– Sigurno da utječe. Nisu oni u izolaciji u vrijeme interneta pa da im ne dolaze informacije niti ih mi možemo izolirati. Sada neki razmišljaju o svojoj budućnosti, ali ono što vidim je da oni žele igrati.

Je li vam sad žao što se preuzeli klub na polusezoni?

– Meni je čast biti jedan od deset trenera prve lige. Znao sam za sve opasnosti i ne mogu reći da nisam bio svjestan situacije. Imali smo 7 bodova, a tu je bila i fluktuacija igrača, pa je trebalo malo više vremena da se to sve posloži.

Kakva je atmosfera među igračima nakon svega?

– Ne ulazim u glavu svakog igrača, ali znam da su momci odradili jedan sjajan trening i borili se za svoje mjesto u ekipi. Dužan sam da kažem da sam ponosan na svoje momke koji su izdržali ovu situaciju.

Kako predsjednik gleda na cijelu situaciju? Jeste li pričali s njim?

– Predsjednik je rekao da će dati sve od sebe da se odluka promjeni i da ima još šanse da se to promijeni. Mislim ako druge ekipe imaju onda imamo i mi. Od 15 mi smo ispunili 13 uvjeta za licencu, ne samo za Drugu ligu kada vidite situaciju u toj ligi. Moje je da treniram momčad nije na meni da gledam zbog koga je cijela ova situacija.

Ostajete li u klubu nakon sezone?

– Sve je moguće. Dogovorio sam s čelnicima do kraja sezone, a ostale korake ćemo vidjeti.

Hoće li nedostajati netko od igrača za utakmicu s Osijekom?

– Svi su tu za iduću utakmicu.

Osijek dolazi u okrnjenom sastavu…

– Njima fali 9 igrača, a to je opasno jer igrači s klupe znaju često biti motivirani da se pokažu. Morat ćemo se za vrijeme utakmice aklimatizirati na njihovu ekipu, ali prvenstveno ćemo gledati sebe.

Vaš rezime sezone RNK Splita?

– Bilo je dobrih i loših predstava i sigurno ćemo učiniti svee da osjetimo slast pobjede u zadnjoj utakmici sezone.