Brojevi su sve bolji, ali mjere ostaju na snazi: Očekuje se konferencija nacionalnog stožera

Očekuju se nove brojke u Hrvatskoj


U Hrvatskoj se nastavlja pozitivan trend s epidemijom, iako još nije potpuno zadovoljavajući. U Europi smo sada sedmi po redu po incidenciji, kazao je Krunoslav Capak u ponedjeljak, dok je stopa smrtnosti i dalje visoka, prenosi Dnevnik.


Mjere se za sada neće mijenjati, posebice zbog novog tzv. britanskog soja virusa. Zbog potencijalnog širenja te vrste virusa treba biti oprezan, prenosi Dnevnik.hr.

Podsjetimo, Alemka Markotić navela je u ponedjeljak kako je u bolničkom sustavu manji pritisak, ali i dalje trebamo biti oprezni. “To ne znači da smijemo ignorirati situaciju koja je u Europi. Zbog mutiranog virusa u nekim se zemljama dogodio velik porast u kratko vrijeme. Mutirani virus već je u Mađarskoj, vjerojatno ga ima i u drugim zemljama u okruženju. Ako ovaj virus inficira 100 ljudi, mutirani će 170. Ponavlja se ovaj dio od početka pandemije kad se mislilo da možda virus neće ni doći, pa ako i dođe, da ćemo ga brzo zaustaviti.”

U utorak je objavljeno da je u Sloveniji je u jednom laboratorijskom uzorku otkrivena mutirana varijanta novog koronavirusa, vrlo slična soju koji je prije toga otkriven u Engleskoj, a koji je mnogo zarazniji, odnosno brže se širi.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
1
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime