BRITANSKI SOJ NA POLJUDU? Uzorci iz Hajduka idu dalje na analizu

Zaraza u Hajduku krenula je prije utakmice s Rijekom na Rujevici u 33. kolu


Hajdukovci jučer ni danas nisu mogli potvrditi što se događa s uzorcima njihovih testova na koronu, koji su poslani u Zagreb radi daljnje analize i moguće pojave britanskog soja virusa u klubu s Poljuda, piše Index.


No, klub i igrači, među kojima je 20 zaraženih, sigurnu informaciju još uvijek nemaju. Postupak je pod ingerencijom Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo koji, kako se neslužbeno doznaje, s razlogom sumnja da hajdukovci boluju od britanskog soja.

Sumnja je opravdana

Procedura izgleda ovako: uzorci testova koje su hajdukovci odradili u Splitu, sumnjivi zbog velikog broja zaraženih i brzog širenja virusa, poslani su u Zagreb na ciljani PCR test, a tek nakon njega, ako se utvrdi osnovana sumnja na britanski soj, provodi se dodatno sekvencioniranje uzoraka.

To će se u narednih nekoliko dana obaviti u Infektivnoj klinici “Dr. Fran Mihaljević”. Krajem idućeg tjedna mogli bismo dobiti konačne rezultate obrade uzoraka iz Hajduka.

Sve je krenulo prije utakmice s Rijekom

Zaraza u Hajduku krenula je prije utakmice s Rijekom na Rujevici u 33. kolu, kada su iz Rijeke za Split vraćena četvorica igrača i član stožera, a već nakon 24 sata u Hajduku je bilo 20 pozitivnih slučajeva među 33 osobe koje su bile na putovanju.

Nisu evidentirani inozemni kontakti, klub se držao propisanih mjera, no virus je negdje pronašao put do svlačionice Poljuda. Odgođene su već dvije Hajdukove utakmice na Poljudu, protiv Slaven Belupa i Dinama.U klubu kažu da dio momčadi nakon tekućeg vikenda izlazi iz samoizolacije, dok su pojedini članovi kluba osjetili teže posljedice i još se oporavljaju.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
3
Grrr
6
Molim?
2Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime